چرا خود را با دیگران مقایسه می کنید؟
مقایسه چیست؟
همه ما در مقطعی از زندگی خود، خود را با شخص دیگری مقایسه کرده ایم.ممکن است یک همکلاسی، دوست، همکار، همسایه یا حتی یک فرد مشهور باشد.
مقایسه، عملی است برای کشف تفاوت ها و شباهت های بین دو یا چند فرد یا چیز.برخی از نمونههای واقعی مقایسهها عبارتند از:
«کاش من هم مثل او زیبا بودم»،«ای کاش مثل فلانی لباس میپوشیدم»،«ای کاش به اندازه آنها ثروتمند بودم» یا «کاش ظاهر،دستاوردها،پول یا تعداد فالوورهای رسانه های اجتماعی آنها را داشتم».
تمایل به مقایسه خودمان یک واکنش طبیعی انسانی است.در حالی که مقایسه کردن بسیار رایج است، اما یکی از سریعترین راهها برای ایجاد احساس بد نسبت به خود نیز است.
مقایسه باعث می شود باور کنید که به اندازه کافی خوب نیستید.باعث می شود باور کنید کاری که انجام می دهید کافی نیست و بالاخره باعث می شود باور کنید که مهم نیستید.
وقتی دائما خود را با دیگران مقایسه می کنید،انرژی گرانبها را با تمرکز بر زندگی دیگران به جای زندگی خود، هدر می دهید.
باید چرخه مقایسه را بشکنید و از مقایسه خود با دیگران دست بکشید، زیرا این بازی ای است که هرگز نخواهید برد.
چرا خود را با دیگران مقایسه می کنید؟
اثرات منفی مقایسه خود با دیگران
«مقایسه مسیر سریعی برای ناشادی است.»
جک کنفیلد (Jack Canfield)
مقایسۀ مداوم خود با دیگران می تواند به افکار منفی منجر شود.
پیشرفت شما را متوقف می کند.
شما نمی توانید شخصیت خود را از نظر فیزیکی تغییر دهید.
هیچکس زندگی کاملی ندارد.
همیشه کسی در کاری بهتر از شما وجود خواهد داشت.
مقایسه بیش از حد منجر به ناراحتی و اعتماد به نفس پایین می شود.
باعث می شود که ما از خودمان به دلیل اینکه «به اندازه کافی خوب نیستیم» ناامید شویم.
مقایسه باعث ایجاد حس حسادت،خودگویی منفی،اضطراب و افسردگی می شود.
هر چه بیشتر خودتان را با دیگران مقایسه کنید،احتمال اینکه احساس رنجش بیشتری کنید،بیشتر میشود.
مقایسه خود با دیگران انرژی ما را با تمرکز یا توجه به زندگی دیگران به جای زندگی خودمان، تلف می کند.
به خودت یادآوری کن هیچکس کامل نیست.به طور معمول،ما تمایل داریم بدترین چیزهایی را که از خودمان می شناسیم با بهترین تصوراتی که از دیگران تصور می کنیم،مقایسه کنیم. ما نقاط ضعف خود را با نقاط قوت دیگران مقایسه می کنیم.
همه ما تمایل داریم که مشکلات خود را پنهان کنیم و موفقیت های خود را برجسته کنیم،بنابراین آنچه از زندگی دیگران می بینید، تصویر کامل نیست.
چرا خود را با دیگران مقایسه می کنید؟
نقش رسانههای اجتماعی در مقایسه
رسانههای اجتماعی مانند: توئیتر، فیس بوک، اینستاگرام میتوانند بسیار سرگرم کننده باشند و به ما امکان میدهند با دوستان و خانواده در ارتباط بمانیم، اما مقایسههای منفی را نیز تشویق میکنند.
تعطیلات باشکوه،موفقیتهای حرفهایِ غبطهانگیز،فرزندان و همسران عالی که در صفحات فیسبوک دوستانمان میبینیم، تنها بخشی از زندگی واقعی آنهاست. ممکن است تصاویر دوستان خود را با ماشین های زیبا و خانه های بزرگ ببینید،اما نمی دانید در پشت صحنه چه می گذرد.زندگی هیچکس کامل نیست و همه مشکلاتی دارند.
نکته کلیدی این است که به یاد داشته باشید که رسانه های اجتماعی جزئیات کامل زندگی افراد را ارائه نمی دهند. همه بهترین و هیجان انگیزترین لحظات زندگی خود را پست می کنند و ممکن است ناگهان شما احساس افسردگی کنید.
اگر رسانه های اجتماعی باعث می شوند که از زندگی خود ناامید شوید،به خود یادآوری کنید که تصویر کامل را نمی بینید.ضمناً می توانید مدت زمانی را که در رسانه های اجتماعی صرف میکنید، محدود کنید.
چرا خود را با دیگران مقایسه می کنید؟
چرا باید خودتان را با خودتان مقایسه کنید
«هرگز خودتان را با هیچکس دیگر در این جهان مقایسه نکنید، اگر این کار را بکنید به خودتان توهین کرده اید.»
بیل گیتس (Bill Gates)
تنها کسی که باید خود را با او مقایسه کنید، خودتان هستید.
وقتی خود را با شخص دیگری مقایسه میکنید، خود را با معیاری میسنجید که واقع بینانه نیست،زیرا شرایط شما و شرایط آن شخص متفاوت است.
تنها مقایسه مفیدی که می توانید انجام دهید با خودتان است.اکنون خود را با فردی که یک سال پیش، پنج سال پیش، ده سال پیش بودید مقایسه کنید.به احتمال زیاد، اکنون بهتر از آن زمان هستید.
وقتی با خودمان مقایسه می کنیم،انگیزه می گیریم که یاد بگیریم، رشد کنیم و به بهترین نسخه ممکن از خود تبدیل شویم.
یاد بگیرید که پیشرفت های کوچکی را که دارید بدون مقایسه با دیگران جشن بگیرید.
وقتی روی خود دیروز تمرکز می کنید، اعتماد به نفس ایجاد می کنید.
مقایسه خود با خود دیروز بر اساس واقعیت شما است، نه شخص دیگری.
تلاشهای شما باید روی رشد کردن از درون، مهربانتر بودن، انعطافپذیری بیشتر، سخت کوشی کردن و بازتر بودن، تمرکز کند، نه اینکه به اندازه دیگران قوی هستید یا نه، و …
موفقیت و خوشبختی از لحظهای شروع میشود که شروع به تمرکز روی خودتان کنید.
چرا خود را با دیگران مقایسه می کنید؟
چگونه از مقایسه خود با دیگران دست بردارید
«از مقایسه خود با دیگران دست بردارید.شما یک شخصیت اصلی هستید.ما همه متفاوت هستیم و اشکالی ندارد.»
جویس مایر (Joyce Meyer)
- روی تقویت اعتماد به نفس خود تمرکز کنید.
برای توقف عادت مقایسه، روی بهبود خود و تقویت اعتماد به نفس خود تمرکز کنید.سعی کنید ذهن خود را طوری تربیت کنید که از مقایسه های نامطلوب فاصله بگیرد.
- زمان خود را در شبکه های اجتماعی محدود کنید.
رسانه های اجتماعی ما را در جریان رویدادهای جاری و افزایش آگاهی قرار می دهند. اما مانند بسیاری از چیزها، بهتر است در حد اعتدال باشد.
- از مقایسه «بیرون» دیگران با «درون» خود، خودداری کنید.
هیچ کس واقعاً نمی داند که در پشت صحنه زندگی دیگران چه اتفاقی می افتد.
- نعمت های خود را بشمارید.
قدردان آنچه دارید باشید.زندگی یک نفر ممکن است بهتر به نظر برسد، اما ممکن است شخص دیگری وجود داشته باشد که آرزو کند آن چیزی که شما دارید را داشته باشد.
- از مقایسه به عنوان انگیزه استفاده کنید.
به جای احساس حسادت نسبت به دستاوردهای دیگران، به این فکر کنید که چگونه آنها توانسته اند به آنها دست یابند.سپس، ببینید چگونه می توانید آنها را تکرار کنید.
- روی نقاط قوت خود تمرکز کنید.
- قبول کنید که زندگی هر کس متفاوت است.
برخی افراد ممکن است والدین ثروتمند،یا ارتباطات مناسب برای بدست آوردن شغل رؤیایی خود داشته باشند.مقایسه زندگی خود با زندگی آنها اتلاف وقت است.
- از گذشته خود به عنوان معیار مقایسه استفاده کنید.
تنها رقابت واقعی شما این است که دیروز چه کسی بودید،ماه گذشته چه کسی بودید یا یک سال پیش چه کسی بودید.شما می توانید رشد واقعی را از طریق گذشته نگری ببینید و به رشد خود افتخار کنید.
سخن آخر
- اگر فكر می كنيد فاقد اعتماد به نفس هستيد، نااميد نشويد. انسان موجود پويا و تغييرپذير است و هر زمان كه تحت آموزش صحيح قرار بگيرد، قادر است قابليتهای خود را نشان بدهد.
- تنها کاری که شما باید انجام دهید آن است که روی اعتماد به نفس خود کار کنید، زیرا توانايی شما در هر زمينهای به ميزان اعتماد به نفس شما بستگی دارد. اعتماد شما هر قدر قوی باشد، اعتماد متقابل ديگران نسبت به شما به همان اندازه قوی تر است.
- بنابراین اگر می خواهید اعتماد به نفس پیدا کنید و یا آن را تقویت کنید، حتماً سی دی «راههای افزایش اعتماد به نفس» را تهیه کنید و تمرینات داده شده در آن را به طور دقیق و کامل اجرا کنید. هر چه بیشتر تمرین کنید، موفق تر خواهید بود.
لطفاً نظر فراموش نشود.