چرا به فکر دیگران اهمیت می دهیم؟

چرا به فکر دیگران اهمیت می دهیم؟

چرا به فکر دیگران اهمیت می دهیم؟

 چرا فکر دیگران برایمان مهم است؟

انسان ها ذاتاً موجوداتی اجتماعی هستند که خواهان ارتباط، صمیمیت و روابط با دیگران هستند. اهمیت دادن به اینکه دیگران در مورد ما چه فکر می کنند، بخشی از این تمایل به ایجاد ارتباط و احساس پذیرش است.

به یک معنا، بقای شما بستگی به این دارد که دیگران در مورد شما چه فکر می کنند. ما در عصری زندگی می‌کنیم که رسانه‌های اجتماعی بسیار رایج هستند و «لایک» یا «فالوور» آنلاین می‌تواند به طور قابل‌توجهی بر احساس ارزشمندی بسیاری از افراد تأثیر بگذارد.

بی شک هیچ کسی در دنیا پیدا نمی شود که ادعا کند نمی خواهد محبوب اطرافیانش باشد. همه دوست دارند مورد پسند واقع شوند. پذیرش و تأییدِ افراد اطراف ما، گیرنده های اکسی توسین ما را فعال می کند و ما احساس امنیت می کنیم.

البته تلاش بیش از حد برای جلب رضایت دیگران نیز می تواند ناشی از آسیب های دوران کودکی، اعتماد به نفس پایین، اختلال اضطراب اجتماعی و … باشد.

چرا به فکر دیگران اهمیت می دهیم؟

چرا نظر مردم روی شما تأثیر می گذارد؟

زیرا شما حرف ها و نظرات دیگران را بیشتر از ارزشی که برای افکار و نظرات خود نسبت به خودتان قائل هستید، قرار می دهید.

افکار منفی مردم تنها در صورتی می توانند بر ما تأثیر بگذارند که قبلاً در مورد خودمان چنین فکری منفی داشته باشیم. هر کسی که به ما احساس خوبی یا بدی می دهد، به سادگی آنچه را که خودمان می بینیم منعکس می کند و ما واقعاً می دانیم که چه احساسی نسبت به خود داریم.

زمانی که به دیگران بیش از اندازه خود اهمیت می دهید، اساساً به خود می گویید که شما مهم نیستید، دیگران مهم هستند.

در واقع عزت نفس پایین باعث می شود چنانچه مردم شما را تأیید کنند، شما احساس فوق العاده ای داشته باشید! و اگر تایید نکنند  احساس کنید بدترین هستید!

شما باید ارباب سرنوشت خود باشید و کنترل زندگی خود را بدست بگیرید. شما باید به خودباوری برسید. البته خودباوری راه و رسمی دارد.

شما باید روی ارزش ها، توانایی ها، خلاقیت ها و استعدادهای خود تمرکز کنید. در این صورت فکر دیگران نمی تواند روی شما تأثیر بگذارد و شما را از دستیابی به هر آنچه در نظر دارید، منصرف کند.(به شما توصیه می کنم CD راه های افزایش اعتماد به نفس را تهیه کنید و با انجام دقیق تکنیک ها و تمرینات گفته شده در آن، خودباوری؛ عزت نفس؛ اعتماد به نفس و تصویر ذهنی خودتان را تقویت کنید

چرا به فکر دیگران اهمیت می دهیم؟

چگونه به فکر دیگران اهمیت ندهیم

14 راه عملی برای اینکه اهمیت ندهید دیگران در مورد شما چگونه فکر می کنند:

ارزش های خود را شناسایی کنید

 وقتی بر زندگی براساس ارزش‌های خود تمرکز می‌کنید و از آنها چشم‌پوشی نمی‌کنید، نسبت به نحوه زندگی‌تان احساس اطمینان و امنیت خواهید داشت و نیاز به راضی کردن دیگران از بین می‌رود. به عنوان مثال، شاید شما مرتباً به دوستان خود می رسید زیرا شما برای دوستی ارزش قائل هستید.

 افراد مثبت را انتخاب کنید

اطراف خود را با افرادی احاطه کنید که شما را همانگونه که هستید می پذیرند و از شما حمایت می کنند و به شما انرژی مثبت می دهند.

 از افراد قضاوت کننده دوری کنید

ارتباط خود را با افرادی که شما را مورذ قضاوت قرار می دهند و یا شما را تحقیر می کنند، قطع کنید

 از شبکه های اجتماعی فاصله بگیرید

برای مدتی مثلاً یک روز یا یک هفته کامل از رسانه های اجتماعی فاصله بگیرید.

 لذت ببرید

شما فقط 24 ساعت در روز فرصت دارید، زمان محدودی که می توانید به راحتی از دست بدهید. هر چه زمان بیشتری را صرف انجام کارهایی کنید که باعث خوشحالی شما می شود، زمان کمتری برای نگرانی در مورد آنچه دیگران فکر می کنند، صرف می کنید. شما با این کار وقت اضافی برای اهمیت دادن به نظر دیگران نخواهید داشت.

 آن را رها کنید

شما نمی توانید آنچه را که دیگران فکر می کنند کنترل کنید. وقتی این را پذیرفتید، می توانید بیشتر روی چیزهایی تمرکز کنید که در قدرت شما برای تغییر هستند.

 مقایسه نکنید

مقایسه‌ خود با دیگران باعث می‌شود از دستاوردهای خود احساس ناامیدی کنید. همیشه سعی کن بهترین خودت باشی.

 پذیرش خود را تمرین کنید

فارغ از نظرات دیگران از خود بپرسید که می خواهید چه کسی باشید. اگر شخص دیگری در تصور شما از آینده شما دخالت می کند، فقط باید به این دلیل باشد که آنها می توانند از شما حمایت کنند و به شما در رسیدن به آن، کمک کنند.

 بر قدردانی تمرکز کنید

قدردانی می تواند به ما کمک کند ترس را کنترل کنیم. یک دیدگاه مثبت می تواند تمرکز را از ترس و نگرانی در مورد نظرات دیگران، دور کند. از همین امروز دفترچه ای تهیه کنید و هر پیامی را که در آن کسی از شما تعریف می کند یا چیز محبت آمیزی می گوید در آن ذخیره کنید. ضمناً چیزهای خوبی که اتفاق می افتد را پیگیری کنید. قبل از اینکه متوجه شوید، صفحات و صفحاتی از تقویت کننده های عزت نفس برای مقابله با روزهای بد و نظرات تند خواهید داشت.

 خودتان را ببخشید

شاید شما یک تصمیم بد یا یک انتخاب ضعیف گرفته اید. هر کس در مقطعی ممکن است اشتباه کند. به جای اینکه تمام ارزش خود را روی احساس دیگران نسبت به اشتباه خود بگذارید، به درون خود توجه کنید. آیا می توانید خود را به خاطر این اشتباه ببخشید؟

 جملات تاکیدی را امتحان کنید

و از آنها به عنوان یک نوع شستشوی مغزیِ خوب برای از بین بردن نگرانی هایی که کسی در مورد شما بد فکر می کند، استفاده کنید.

 به خودتان یک بررسی واقعیت بدهید

حقیقت این است که هیچکس به اندازه شما به شما و زندگی شما فکر نمی کند. بدانید که بیشتر مردم خود شیفته‌اند و روی شما و زندگی‌تان تمرکز ندارند.

 نگران فکر دیگران نباشید

اگر در مورد اینکه دیگران در مورد شما چه فکری می کنند احساس نگرانی می کنید، دلایل اصلی نگرانی خود را شناسایی کنید. این کار به شما در مدیریت این احساسات در هنگام بروز کمک می کند.

 در صورت نیاز از یک مشاور حرفه ای کمک بگیرید.

چرا به فکر دیگران اهمیت می دهیم؟

اهمیت ندادن چه مزایایی دارد؟

اهمیت ندادن به نظرات دیگران شما را به سطوح جدیدی از موفقیت و شادی می رساند. در اینجا برخی از مزایای بی توجهی آورده شده است:

  • خود واقعیِ خود را پیدا کنید. اگر بر ترس از قضاوت دیگران تمرکز کنیم، خود واقعی خود نیستیم. به عنوان مثال، ممکن است متفاوت از آنچه دوست داریم لباس بپوشیم، یا شخصیت و شیوه گفتار خود را تغییر دهیم، و یا در انجام پروژه جدیدی مانند نوشتن کتاب تردید داشته باشیم، زیرا می‌ترسیم مورد قضاوت منفی دیگران قرار بگیریم
  • در برابر فشار همسالان کمتر آسیب پذیر باشید. پایبندی به ارزش‌هایتان می‌تواند شما را از انجام کارهایی که احساس می‌کنید خطرناک یا از نظر اخلاقی اشتباه است، بازدارد.
  • با ارزش های خود ارتباط برقرار کنید و کمتر به آنچه دیگران فکر می کنند، اهمیت دهید.
  • دنیایی را در اطراف خود تصور کنید که در آن احساس اطمینان و رضایت می کنید و اهمیتی نمی دهید که دیگران چه فکری می کنند.

 

مرا در جریان نظرات خود قرار دهید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب