چرا اهمال کاری رایج است
اهمال کاری چیست؟
اهمال کاری یعنی به تعویق انداختن، و انجام کارهای لذت بخش تر به جای کارهای کمتر لذت بخش. نتیجه نهایی این است که کارهای مهم به زمان دیگری موکول می شوند.
همه ما به نوعی با اهمال کاری آشنا هستیم.به عنوان مثال، مقاله ای را که دیروز برای تهیه آن برنامه ریزی کرده بودید، در نظر بگیرید، وقتی افراد به یک کار به شکلی ناخوشایند نگاه می کنند یا آن را خسته کننده میدانند، آن را به تعویق میاندازند تا از تجربه احساسات منفی در اینجا و اکنون جلوگیری کنند.هر بار که کار را به تعویق می اندازید، سطح انگیزه و اعتماد به نفس شما بیشتر کاهش می یابد.
چرا اهمال کاری رایج است
چگونه اهمال کاری را مدیریت کنیم؟
به تعویق انداختن یک الگوی رفتاری گسترده است که اغلب منجر به افزایش استرس و اضطراب می شود و ناشی از ترس از شکست، کمال گرایی یا فقدان انگیزه است و درک این عوامل روانیِ زمینه ای می تواند به غلبه بر آن کمک کند.
تعیین مرزها و اولویتبندی وظایف میتواند با ایجاد ساختار و تمرکز روشن برای فعالیتهای روزانه به مدیریت اهمالکاری کمک کند.
غلبه بر احساس گناهِ به تعویق انداختن کار مستلزم پذیرش نیاز به استراحت و مراقبت از خود، و درک این نکته است که استراحت در واقع می تواند بهره وری را در دراز مدت بهبود بخشد.
تکنیکهای ذهنآگاهی و مدیریت زمان میتوانند با افزایش آگاهی از استفاده از زمان و بهبود تمرکز بر کارهای مهم، به غلبه بر اهمالکاری کمک کنند.(در صورت تمایل مقاله چگونه زمان خود را بهتر مدیریت کنید؟ را کلیک کنید)
چرا اهمال کاری رایج است
اهمال کاری چگونه بر زندگی تأثیر می گذارد؟
اهمال کاری نه تنها بر زندگی، بهره وری و شادی ما تأثیر می گذارد، بلکه بر سلامت روحی و جسمی ما نیز تأثیرگذار است. در زیر به برخی از اثرات منفی اهمال کاری اشاره می شود:
-
ایجاد باورهای محدود کننده
وقتی کاری را به تعویق می اندازید و به آن ادامه می دهید، شروع به ایجاد و سپس تقویت باورهای محدود کننده در مورد خودتان می کنید. این باورها در نهایت به هویت شما تبدیل می شوند. وقتی شروع به از دست دادن ایمان به خود و کارهایی که میتوانید انجام دهید، می کنید و از پتانسیلهایی که دارید استفاده نمیکنید، بیشتر و بیشتر خود را شکست خورده می بینید، به شک خود ادامه می دهید و فقط چیزهایی را که نمی خواهید ایجاد می کنید.
-
از دست دادن فرصت ها
فرصتها راهی است که دنیا به شما میدهد، پس به خودتان لطف کنید و به محض اینکه خودشان را نشان دادند، آنها را با دو دست بگیرید. بیشتر فرصت ها فقط یک بار به دست می آیند. این فرصت ها می توانند زندگی را تغییر دهند.
-
تصمیمگیری ضعیف
یکی از بدترین اثرات به تعویق انداختن کار است.
-
عدم تحقق اهداف
ما اهدافی را برای خود تعیین می کنیم زیرا میل عمیقی برای بهتر کردن زندگی خود داریم. اگر این اهداف را به دلیل تعلل پیگیری نکنیم، امکان بهبود زندگی خود را کاهش می دهیم.
-
خراب کردن شغل شما
به تعویق انداختن کارها میتواند برای شغل شما مضر باشد، ممکن است ترفیعات را از دست بدهید یا حتی در خطر از دست دادن شغل خود باشید.
-
کاهش عزت نفس
ما تمایل داریم کارها را به تعویق بیندازیم، زیرا عزت نفس پایین باعث می شود احساس کنیم نمی توانیم یک کار را به درستی انجام دهیم. متأسفانه، به تعویق انداختن فقط احساس عزت نفس پایین را افزایش می دهد و باعث می شود بیشتر به خود شک کنیم و احساس کنیم که شایسته موفقیت نیستیم.
-
آسیب رساندن به شهرت شما
وقتی مدام می گویید کاری را انجام می دهید و انجام نمی دهید، شهرت شما خدشه دار می شود. هیچ کس وعده های توخالی نمی خواهد.
-
به خطر انداختن سلامت روان
اگر کاری را بیش از حد به تعویق بیندازید، به احتمال زیاد باعث ایجاد استرس، اضطراب و افسردگی در شما می شود. به تعویق انداختن می تواند بر خواب تأثیر منفی بگذارد و متعاقباً تأثیر منفی بر سلامت جسمانی داشته باشد.
-
از دست دادن زمان گرانبها
شما فقط یک زندگی دارید و هر بار که رؤیاها و اهداف خود را به تعویق می اندازید، زمان گرانبهایی را تلف می کنید که دیگر هرگز باز نخواهد گشت.
-
زندگی با احساس پشیمانی
بدترین چیز در مورد به تعویق انداختن لحظه ای است که متوجه می شوید دو، پنج یا ده سال بزرگتر هستید و هیچ چیز تغییر نکرده است. این احساس وحشتناکی است زیرا نمی توانید زمان را به عقب برگردانید. فقط باید با احساس پشیمانی زندگی کنید.
چرا اهمال کاری رایج است
15 روش عملی برای جلوگیری از به تعویق انداختن کارها
اگر با به تعویق انداختن کارها مشکل دارید، نکات زیر را امتحان کنید تا در مسیر درست قرار بگیرید.
-
تقسیم یک کار طاقت فرسا به بخش های کوچکتر
هنگامی که یک کار طاقت فرسا به نظر می رسد، اغلب به تعویق انداختن کار را به دنبال دارد. بنابراین آن کار را به بخش های کوچکتر و قابل مدیریت تر تقسیم کنید. خرد کردن آن به این صورت به شما کمک میکند کمتر تحت فشار قرار بگیرید.
-
منابع حواس پرتی را حذف کنید.
در طول زمانِ برنامه ریزی شده برای انجام کار، تلفن خود را خاموش کنید و هر گونه جستجوی اینترنتی لازم را تا پایان کار متوقف کنید. به خودتان اجازه ندهید که رسانه های اجتماعی خود را بررسی کنید. بنابراین به جای استفاده از این کارها و حواس پرتی برای به تعویق انداختن کارها، آنها را منوط به این کنید که واقعاً کاری را که برای انجام آن برنامه ریزی کرده اید، به پایان برسانید.
-
از بخشی از روز که بیشترین انرژی را دارید برای انجام کارهایی که به بیشترین تمرکز نیاز دارند استفاده کنید.
سپس از بخشی از روز که کمترین انرژی را دارید برای انجام آسان ترین کارها مانند چک کردن ایمیل ها، رسانه های اجتماعی، تماشای فیلم، و… استفاده کنید.
-
هدف نهایی را تجسم کنید.
به طور مثال اگر تمیز کردن حمام را به تعویق می اندازید، به این فکر کنید که وقتی کارتان تمام شد حمام چقدر زیبا به نظر می رسد، یا اگر تمیز کردن کمد را به تعویق انداختهاید، تصور کنید وقتی کمد مرتب است چقدر حس خوبی به شما دست میدهد.
-
محیط خود را بهینه کنید.
محیط شما می تواند به بهره وری شما کمک کند یا مانع از آن شود.
-
مهلت های مشخصی برای تکمیل یک کار تعیین کنید.
به این ترتیب، می دانید که باید هر کار را تا تاریخ مشخصی به پایان برسانید، در واقع اضطرار برای اقدام ایجاد کنید و به خود یادآور شوید در صورتی این کار در زمان تعیین شده به انجام نرسد، من به اهدافم نخواهم رسید.
-
هر شب، قبل از خواب، برنامههای روز بعد را به ترتیب تقدم و تأخر زمانی و درجه اهمیت یادداشت کنید.
یادداشت کارها و برنامه ریزی برای آنها به آسایش خیال شما می انجامد، ضمناً داشتن نظم و ترتیب و تعیین وقتِ مناسب برای انجام کارها بر سرعت و دقت در روند کار می افزاید.
-
کمال گرایی یکی از بزرگترین دلایل اهمال کاری است.
کمال گرایی را کنار بگذارید. افرادی که تمایلات کمال گرایانه دارند، دوست دارند برای ادامه کار منتظر بمانند تا همه چیز کامل شود. این ذهنیت همه یا هیچ می تواند شما را از شروع یا تکمیل کارها باز دارد.
-
خودتان را ببخشید.
دست از سرزنش کردن خود در مورد گذشته بردارید. افکاری مانند «من باید زودتر شروع می کردم» فقط اوضاع را بدتر می کند. تحقیقات نشان میدهد که بخشیدن خود به خاطر اهمال کاریهایِ گذشته به شما کمک میکند تا کار را به تعویق نیندازید.
-
مشخص کنید که چه چیزی باعث اجتناب شما شده است.
ترس، استرس، عدم درک خوب از نحوه پیشرفت، عدم مسئولیت پذیری، و…، برای مثال، اگر این ترس بوده است که باعث به تعویق انداختن کار شده است، چه قدم هایی می توانید بردارید تا دفعه بعد احساس قدرت بیشتری کنید و ترس کمتری داشته باشید.
-
به خود پاداش دهید.
وقتی یک مورد از لیست کارهایتان را به موقع تمام کردید، به خودتان تبریک بگویید و با انجام کاری که برایتان جالب است به خود پاداش دهید.
-
استراحت کنید.
استراحت به بهرهوری شما کمک میکند، وقتی خسته هستید یا انگیزه کمی دارید، استراحت کنید. یک استراحت کوتاه برای تیز نگه داشتن ذهن و دفع خستگی کافی است.
-
با افرادی معاشرت کنید که به شما انگیزه می دهند تا اقدام کنید.
-
اهداف خود را به دیگران بگویید.
به همه دوستان، همکاران، آشنایان و خانواده خود در مورد پروژه های خود بگویید، این یک راه عالی برای مسئول نگه داشتن خود در برابر برنامه های تان است.
-
بهانه ها را از بین ببرید.
به طور مثال «من باید در حال و هوا باشم» یک بهانه است. مطمئناً، ممکن است «در حال و هوا بودن» خوب باشد، اما انتظار برای این اتفاق می تواند به این معنی باشد که هرگز پروژه خود را شروع نمی کنید.
چرا اهمال کاری رایج است
نقل قول هایی برای مبارزه با اهمال کاری
برای شروع مبارزه با اهمال کاری و به تعویق انداختن کار، با دقت به چند نقل قول زیر توجه کنید. این نقل قول ها شما را در یک چارچوب ذهنی با انگیزه قرار می دهند:
«زمانی را برای مشورت اختصاص دهید. اما وقتی زمان عمل فرا رسید، فکر نکنید و اقدام کنید.»
ناپلئون بناپارت (Napoleon Bonaparte)
«شما ممکن است تأخیر کنید، اما زمان این کار را نخواهد کرد، و زمان از دست رفته دیگر هرگز یافت نمی شود.»
دیمون زهاریادس (Damon Zahariades)
«به تعویق انداختن کار، دزد رؤیاهاست.»
ریچارد پل ایوانز (Richard Paul Evans)
«اگر همه چیز را تا زمانی که از آن مطمئن شوید به تعویق بیندازید، هرگز کاری انجام نخواهید داد.»
نورمن وینسنت پیل (Norman Vincent Peale)
«وقتی تپه ای برای بالا رفتن وجود دارد، فکر نکنید که انتظار آن را کوچکتر می کند.»
جکسون براون (Jackson Brown)
«به تعویق انداختن کار یکی از شایعترین و کشندهترین بیماریهاست و عوارض آن بر موفقیت و شادی بسیار سنگین است.»
وین گرتزکی (Wayne Gretzky)
این نقل قول ها را چاپ کنید، آنها را روی دیوار جلوی میز خود بچسبانید، هر کاری که لازم است انجام دهید تا به خاطر داشته باشید که چرا نباید کار خود را به تعویق بیندازید، آگاهی از اینکه چقدر به تعویق انداختن برای اهداف بلندمدت شما مضر است، اولین قدم برای غلبه بر آن است.
چرا اهمال کاری رایج است
سخن پایانی
پس از خواندن این مقاله، باید بینشی در مورد چگونگی شکستن حلقه اهمال کاری خود و شروع به انجام کارها به دست آورده باشید. اکنون زمان آن است که آموخته ها را به مرحله اجرا درآورید و از به تعویق انداختن کارها دست بردارید!
اهمال کاری، اضطراب و عزت نفس پایین را از بین ببرید.
با تمرکز، انرژی و اراده، به اهداف تعیین شده خود جامه عمل بپوشانید.
در رابطه با این مقاله دوست دارم نظر شما را بدانم. لطفاً نظر بگذارید و اگر راهکاری دارید، آن را قید بفرمائید.
یک پاسخ
https://shorturl.fm/68Y8V