رازهای طول عمر

رازهای طول عمر

رازهای طول عمر چیست؟

 آیا می خواهید رازهای زندگی طولانی و سالم را بدانید؟ در این مقاله با من همراه شوید تا راههای واقعی برای افزایش طول عمر را با شما در میان گذارم.

طول عمر چیزی است که اکثر مردم آرزوی آن را دارند.بر اساس آمار موجود، كتاب‌هایی كه در مورد حفظ سلامتی و هم‌ چنين افزايش طول عمر نوشته می شوند، معمولاً جزو پرفروش‌ترين‌ها هستند، زيرا همه مردم دوست دارند عمر طولانی داشته باشند، ولی اغلب آن را بيان نمی كنند، چون می ترسند ديگران خواسته‌ آنها را نپسندند.

اصولاً داشتن اين فكر غلط نيست، همه  می توانند عمر طولانی داشته باشند، به شرطی كه بخواهند و تصميم بگيرند. خوشبختانه پس از اينكه چنين تصميمی گرفتيد، همه عواملی كه آن را به‌ عمل درمی آورد، به خدمت شما درمی آيد.

در كتاب «ذهن بی انتها و جسم بی پايان» نوشته شده، شرايط جسمی هر انسان طوری تنظيم شده است كه می تواند تا ۱۳۵ سالگی عمر كند. اگر اين‌ طور است چرا من و شما اين كار را نكنيم.

همه ما می خواهیم تا زمانی که ممکن است زندگی کنیم، اما کیفیت زندگی به همان اندازه مهم است. از مدیریت استرس گرفته تا رعایت انضباط غذایی، راه‌های زیادی وجود دارد که می‌توانید عمر خود را طولانی‌تر کنید.

شما می توانید با اتخاذ برخی تصمیمات و تغییرات مهم در زندگی خود به آن دست پیدا کنید. طول عمر تصمیم گیریِ درست در مورد آنچه می خورید، نحوه ورزش، نحوه گذراندن وقت خود و نگرش کلی شما در مورد زندگی است. در واقع،نگرش مهم ترین است، زیرا بدون آن، انجام سایر جنبه ها می تواند دشوار باشد.

رازهای طول عمر

عوامل مهم طولانی شدن عمر 

اگر می‌خواهید زندگی طولانی‌تر، سالم‌تر و شادتر داشته باشید، موارد زیر را باید در نظر داشته باشید:

  • هر روز قهوه بنوشید

قهوه یکی از بزرگترین منابع آنتی اکسیدان است. قهوه می تواند برای بدن مفید باشد و به کاهش خطر ابتلا به دیابت، زوال عقل و سکته کمک کند. فقط آن را تلخ بنوشید و از اضافه کردن انواع خامه ها، قندها و شربت های خوش طعم به آن خودداری کنید.

  • آب میوه نخورید 

بهتر است یک اسموتی میوه یا میوه و سبزیجات واقعی بخورید. زیرا آب میوه فیبر خود را از دست می دهد و شما شکر مستقیم دریافت می کنید.

  • خواب به موقع داشته باشید

خواب به‌ موقع يكی از مهم‌ترين عوامل طولانی شدن عمر است. بی خوابی های شبانه و به‌ عبارتی شب‌ زنده‌ داری هایِ غير مفيد يكی از عوامل پيری زودرس است، زيرا خواب روز هرگز جای خواب شب را نمی گيرد و در ثانی هر ساعت خواب شبانه برابر با دو ساعت خواب روزانه است.

البته ۲٠ تا ۴۵ دقيقه خواب بعدازظهر نيز در سلامتی، نشاط و طول ‌عمر نقش به‌ سزايی دارد، چون خستگی كار صبح را از تن به درمی آورد و باعث می شود با شادابی بيشتری به كارهای عصرگاهی يا شبانه برسيم.

  • شغل مناسب

اولاً سعی كنيد شغلی درخور امكانات، توانايي و استعدادتان برای خود انتخاب كنيد. ثانياً چند پيشه نباشيد و اگر ناگزيريد كار دوم يا سوم داشته باشيد، سعی كنيد نوع كارها با هم همخوانی داشته باشد. يعنی فكر خود را روی دو شغل متضاد به كار نيندازيد.

نگرانی، دلواپسی و اضطرابِ ناشی از كار، يكی از مهم‌ترين عوامل كوتاهی عمر و حضور بيماری های گوناگون است.

  • شادی

خنده و شادی بالاترين نقش در طولانی شدن عمر دارد. به شرطی كه از جمله آدم‌هايی باشيد كه از كوچك‌ترين حادثه به خنده می افتند و خود نيز ميل دارند ديگران را بخندانند. خنداندنِ ديگران به هنرمند بودن نياز ندارد و می توان از ساده‌ترين راه‌ها شروع كرد.

آدم‌های عبوس، بی نشاط و گوشه‌گير معمولاً نبايد در انتظار عمر طولانی باشند. نويسنده خردمندی در كتابش نوشته: «اندوه ما را زودتر از هر حادثه ای پیر و شکسته و افسرده می کند.» در چهره‌هايی كه عادت به لبخند دارند، چين و چروك پيدا نمی شود. تبسم بهترين ماساژها است.

خوشحالی اكسير سحرآميزی است كه به شما جوانی می بخشد. در مورد اين فرهنگ غلط هم نگران نباشيد كه بعضی ها شادی و سرزندگی را با جلف بودن يكی می دانند. وقتی در مشاوره‌هايم مراجعان را می خندانم، فكر می كنند چندان جدی نيستم،‌ ولی وقتی به اثرات خنده واقف می شوند، تازه منظور مرا درك می كنند.

  • عدم اعتياد

اعتياد داشتن به هر نوع ماده‌ای جسم و جان را فرسايش می دهد. در مضرات سيگار كه لازم نيست چيزی بگويم. الكل را هم كه خبر داريد با معده و روان آدمی چه می كند.

مضرات مواد مخدر نيز كه «اظهر من‌ الشمس» است. می ماند سرگرمی های خانه خراب‌كنی مانند قمار و غيره كه هيچ صاحب خردی به سمت آن نمی رود. چه برسد انسانی كه مايل است در آرامش زندگی كند و عمر طولانی داشته باشد.

  • غذا

اين يكی به توضيح نياز ندارد، زيرا همه به تأثير آن بر سلامتی و طول عمر واقفند. فقط به ذكر اين نكته اكتفا می كنم كه از مصرف زياد سه ماده خوراكی سفيد یعنی: شكر، نمك و نشاسته اجتناب كنيد.

حال اگر چربی را هم كم كنيد و به‌ جای آن ميوه و سبزی بگذاريد، ديگر بايد خيال‌تان راحت باشد كه حالا‌ حالاها بيماری و پيری سراغتان نمی آيد. آنچه شما هر روز می خورید نقش مهمی در تعداد روزهای باقیمانده عمر شما دارد.

ضمناً غذاهایی که پیری را کند می کند شامل: کاهو، گوجه فرنگی، ماهی سالمون، عدس، لوبیا و بلغور جو دوسر.

  • وعده های غذایی خود را حذف نکنید
  • در قلب جوان بمانید. به خاطر داشته باشید سن یک عدد است
  •  مراقبت‌های پزشكی
  • مقابله با استرس

    رهایی از اضطراب، استرس و نگرانی های روزانه، مانند عدم حضور در کارهای پرتنش؛ عدم تمایل به برتری جویی؛ فراموش کردن رقابتهای بیمارگونه؛ فراموش کردن ثروت اندوزی نامتعادل؛ عدم تمایل برای گرفتن پست و مقام بالاتر صرفاً به خاطر جاه طلبی یا برتری جویی؛ عدم حضور در کارهای رقابتی، حسادتی و پردردسر، و

    در واقع آمادگی برای بالا بردن توانِ مقابله با بحرانهای استرس زا کمک شایانی به طول عمر می کند.(برای دستیابی به اطلاعات بیشتر در خصوص استرس و راههای مقابله با آن شما را به مطالعه کتاب «آرامش در حضور دیگران» ارجاع می دهم)

    • مثبت اندیشی

    واکنش شما در هر پیشآمدی باید مثبت باشد. آدم بدبین، نق نقو، بداخلاق، کج خیال و ترسو … عمر زیادی نمی کند.

    • خوش بینی

    نشان داده شده است که خوش بینی باعث بهبود رفاه در طول زندگی می شود، بنابراین با مثبت اندیشی به آینده نگاه کنید و همیشه نیمۀ پر لیوان را ببینید.

    • داشتن خلاقیت

    توانایی در خلق اثر، فنون، یا کاری احساسی و خوش آیند، مانند: گوش دادن به موسیقی بی کلام، نوشتن، خواندن، نقاشی، باغبانی، نجاری، کارهای دستی، و

    سولون (Solon) فیلسوف یونانی می گوید: «راز جوانی من در این است که هر روز چیز تازه ای یاد می گیرم

    • مدیریت بحران

    تطبیق خود با شرایط پیش آمده، یعنی داشتن مدیریت بحران. دکتر وین دایر (Wayne Dyer) می گوید: «کسانی که مشکلات را به عنوان شرایط طبیعی زندگی قبول دارند و شرط تحقق شادی را نبودن مشکل نمی دانند، باهوشند

    • میل شدید به زندگی کردن یعنی تعیین هدف و پی گیری آن. 
    • فراموش كردن خاطره‌های تلخ گذشته و رنجش های پیش آمده

      اگر می خواهید از تأثیر گذشته درامان بمانید، سعی کنید پیوسته به جلو نگاه کنید تا امکان معاشرت های خوش آیند برای شما فراهم شود، پس احساس گناه و تقصیر موقوف. حسرت به گذشتۀ تمام شده را کاملاً دور بیندازید.

      بزرگی گفته است: «اگر می خواهيد از تأثير گذشت سال‌ها درامان باشيد، پيوسته به جلو نگاه كنيد. آنچه پشت سرتان مانده است، فراموش كنيد و تا حد امكان زندگی تان را در تنوع بگذرانيد

      يك‌نواختی و بی علاقگی بزرگترين وسيله دعوت به پيری است. فكر می كنم اين نويسنده خردمند حق مطلب را ادا كرده است و نيازی نيست من از اين بابت چيزی بگويم.

      رازهای طول عمر

      • توانایی در بخشش خود و دیگران

      پیوسته به فکر گناهان و خطاهای خود و دیگران بودن باعث می شود که این احساس بیشتر ریشه بدواند و حل آنها پیچیده تر شود. ویلیام جیمز (William James) روان شناس معروف می گوید: «یادآوری خاطرات تلخ گذشته، حاصلی جز تباه شدن لحظات شادتان ندارد

      • با دیگران آنطور که دوست دارید آنها با شما خوب باشند رفتار کنید

      رفتار شما با دیگران می تواند تأثیر زیادی بر زندگی شما داشته باشد.

      • نداشتن نگرانی برای آینده

      حضرت علی (ع) می فرماید: «ای پسر آدم، اندوه روز نیامده ات را به اندوه روز آمده ات میفزا، که اگر فردایی از عمر تو مانده باشد، روزی تو خواهد رسید.» آبراهام مزلو (Abraham Maslow) می گوید: «یکی از بزرگترین نیاز اساسی بشر نداشتن نگرانی از آینده است.» چرچیل (Churchill) هم می گوید: «اغلب اتفاقی که نگرانش بودم، واهی و بی اساس بود

      ببینیم حکیم عمر خیام در این باره چه فرموده:

      از دی که گذشت، هیچ از او یاد مکن             فردا که نیامده است فریاد مکن

            بر نامده و گذشته بنیاد مکن                      حالی خوش باش و عمر بر باد مکن

      • پرهيز از اضطراب، حسد، كينه و حرص

      كيست كه نداند اضطراب چه بر سر روح و جسم آدمی می آورد؟ حسد، كينه و حرص را بايد از قلب بيرون كرد. اينها چنان حس‌های پستی هستند كه ناراحتی قلبی را زيادتر می كنند و در چهره‌ چين و چروك بوجود می آورند و برق چشم‌ها را خاموش می كنند.

      • پیاده روی

      پیاده‌روی در طبیعت می‌تواند برای سلامت روان و مدیریت استرس شما معجزه کند که عامل اصلی پیری زودرس است. دو تا سه بار در هفته، ترجیحاً در یک خیابان ساکت یا در پارک، پیاده روی طولانی داشته باشید. این می تواند اعصاب شما را آرام کند.

      پیاده روی راهی عالی برای کاهش خطر بیماری قلبی و افزایش طول عمر است.

      • زندگی اجتماعی

      همه ما زمانی شکوفا می شویم که احساس کنیم دوستان و خانواده ای در اطراف خود داریم که ما را حمایت می کنند. اجازه ندهید زندگی اجتماعیِ شما تحت فشارهای کاری یا سایر تعهدات باشد. شرکت در فعالیت ها با دوستان می تواند شادی را بهبود بخشد و زندگی را شیرین تر کند. هیچ کس هرگز از لبخند زدن، خندیدن یا گذراندن زمان زیاد با افراد خوب رنج نمی برد. قرارهای منظم با دوستان و خانواده شما را فعال نگه می دارد و نگرش شما را مثبت نگه می دارد.

      • کمتر تلویزیون تماشا کنید

      یک مطالعه در سال 2008 نشان داد افرادی که شش ساعت در روز تلویزیون تماشا می‌کنند احتمالاً به طور متوسط 4.8 سال زودتر از افرادی که تلویزیون تماشا نمی‌کنند می‌میرند. همچنین مشخص شد که بعد از ۲۵ سالگی، هر ساعت تماشای تلویزیون، امید به زندگی را ۲۲ دقیقه کاهش می‌دهد. تلویزیون بی تحرکی و دوری از دنیا را ترویج می کند که هر دو می توانند طول عمر شما را کوتاه کنند.

      • وزن سالم خود را حفظ کنید

      اضافه وزن بر سیستم قلبی عروقی شما فشار وارد می کند و خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش می دهد. همچنین ممکن است خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد. حفظ وزن سالم برای سلامت قلب و داشتن زندگی طولانی و سالم مهم است.

      • فعال بمانید
      • به خداوند ایمان داشته باشید 

          رازهای طول عمر

          برنامه ریزی برای ایام بازنشستگی 

          از هم‌ اكنون به فكر دوران بازنشستگی باشيد و كار مناسبی برای آن زمان خود تدارك ببينيد، زيرا ماه اول بازنشستگی خيلی خوش می گذرد. ديگر مجبور نيستيد صبح زود از خواب بيدار شويد. ديگر در ترافيك گير نمی كنيد. حالا فرصت تفريح داريد و می توانيد به كارهای عقب‌ مانده‌تان بپردازيد. از جمله نوشتن چند نامه عقب‌ افتاده، مطالعه كتاب‌های تلنبار شده، رسيدگی به باغچه، تعمير برخی وسايل خانه، ديدار بيشتر دوستانی كه مدت‌ها بود آنها را نديده بوديد.

          در ماه دوم بازنشستگی به يكی ـ دو مسافرت مورد علاقه‌تان می رويد. با همسرتان نمی توانيد برويد، چون مسئوليت‌هايی در قبال بچه‌ها دارد كه نمی تواند از آنها بگذرد، پس بهتر است تنها برويد. وقتی از سفر دلخواه برگشتيد، به اتاق كارتان سری می زنيد. خيلی نامرتب است. حتماً بايد مرتبش كنيد. دو ـ سه روزی هم اين كار وقت شما را می گيرد.

          حالا نوبت روزنامه‌ها و برنامه‌های خوب تلويزيون است. به‌ خصوص تا دير وقت مسابقه فوتبال تماشا كردن لذتی دارد كه نگو و نپرس! اما به‌ تدريج همه كارهايتان ته می كشد و احساس می كنيد ديگر هيچ‌ چيز برايتان جذاب نيست و ديگر آن شوق سابق را نداريد.

          بزرگترين خطر بازنشستگی در تأثيری است كه بر نحوه تفكر و حالت روحی شما می گذارد. وقتی خود را پير، بی ثمر و از كارافتاده تصور می كنيد، همه‌ چيز درهم می ريزد. از همين زمان است كه فكرتان هم پير می شود و شروع به تمرين پيری می كنيد. چرا خود را با كار مفيدی، حتی اگر شده سه يا چهار ساعت در روز، سرگرم نمی كنيد؟ چرا به كار مورد علاقه‌تان نمی پردازيد كه در گذشته هرگز نتوانسته‌ايد به آن مشغول شويد؟

          بياييد از همين لحظه فكر بازنشستگی و عدم فعاليت را از سر خود بيرون كنيد. به ياد داشته باشيد كه زمانی پير می شويم كه از رشد باز بايستيم.

          رازهای طول عمر

          افراد موفقی که در کهنسالی همچنان فعالیت می کردند 

          جرج برنارد شاو (George Bernard Shaw)  93 ساله هم‌ چنان می نوشت.

          آلبرت شوایتزر (Albert Schweitzer) در ۸۹ سالگی بيمارستانی را در آفريقا اداره می كرد.

          پیکاسو (Picasso)  92 ساله  هنوز نقاشی می کرد.

          سارا برنارد (Sarah Bernhardt) در ۷۵ سالگی به اوج هنر خود رسيد و بر صحنه تئاتر درخشيد!

          شما هم اگر بخواهيد و اراده كنيد، می توانيد از همين امروز كار جديدی را آغاز كنيد و هر‌ چه طولانی تر باشد، بهتر است، زيرا اجل فرصت بيشتری به شما خواهد داد! چون اجل هم می فهمد كه شما سرتان شلوغ است. ان‌شاءالله سی ـ چهل سال ديگر باز هم در اين‌ باره صحبت خواهيم كرد!

           

          در رابطه با این مقاله دوست دارم نظر شما را بدانم. لطفاً نظر بگذارید و اگر راهکاری دارید، آن را قید بفرمائید.

           

          دیدگاهتان را بنویسید

          نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

          فهرست مطالب