چگونه با نگرانی مقابله کنیم؟
نگرانی در باره آینده چیست؟
نگران نباش ، دنبال راه حل باش
نگرانی احساسی است که منبع آن تقریباً همیشه در آینده نهفته است و به معنای ترس از دست نیافتن یا تجربه نکردن آرزوهاست.
نگرانی داشتن اضطراب هایی است که شما را از درون می خورد. استرس یک پاسخ طبیعی به عدم اطمینان است. وقتی در موقعیت جدیدی قرار می گیریم یا با شرایط گیج کننده ای مواجه می شویم، طبیعی است که نگران آینده باشیم.
نگرانی اتلاف وقت و انرژی ارزشمندِ ما است. ما وارد یک چرخه نگرانی از در نظر گرفتن بدترین سناریوهایی می شویم که تقریباً به طور قطع هرگز محقق نمی شوند.
بخاطر نگرانی برای آينده نبايد از تمام شادی هايمان بگذريم. نبايد اينطور فكر كنيم كه هر وقت خانه يا ماشين خريدیم، ديگر نگرانی نخواهیم داشت، اما تا آن هنگام نه.
شما ضمن رسيدن به اهداف تان، بايد به تفريح و شادی بپردازيد و از نگرانی های بيهوده دست برداريد. بايد اختيار زندگی خود را بدست بگيريد و در لحظه حال زندگی كنيد.
چه بسا فرصت نشود لحظات خوشی كه می توانيد حالا داشته باشيد، دوباره بدست آوريد. وقتی با نگرانی همراه با بدبينی به آينده فكر می كنيد، در اطراف شما هاله منفی ايجاد می شود و در چنبره آن چيزی می افتيد كه از وقوع آن وحشت داريد.
چگونه با نگرانی مقابله کنیم؟
چرا نگران آینده هستیم؟
انسان از لحظه ای كه قادر به تفكر می شود، از دو چيز رهايی ندارد. يكی حسرت گذشته و يكی هم نگرانی آينده. نگرانی احساسی است كه ما را در زمان حال به خاطر چيزهايی در آينده از تحرك بازمی دارد يا به سوی واكنش های منفی می كشاند.
ابراهام مازلو (Abraham Maslow) نياز به امنيت را دومين نياز اساسی بشر پس از نيازهای فيزيولوژيك ناميده است و می گويد: «نگرانی از آينده ما را ناايمن می سازد.»
«دلم شور می زند!»،«هر شب بی خوابی می كشم!»،«تپش قلب دارم!»،«بی قرارم!»،«زود از كوره درمی روم!»،«از آينده می ترسم!»،«تحملم كم شده!» اينها، حرف هايی است كه آدم نگران دائم به زبان می آورد.البته نگرانی در حد معقول درست است. همين هم باعث می شود ما برای آينده برنامه ريزی كنيم.
چگونه با نگرانی مقابله کنیم؟
چگونه نگرانی های مربوط به آینده را مدیریت کنیم؟
«نگرانی هرگز غم فردا را از بین نمی برد، فقط شادی امروز را از بین می برد.»
(لئو بوسکالیا (Leo Buscaglia)
نگرانی در مورد آینده باعث تخلیه انرژی می شود و شما را مستعدِ نگرانی بیشتر می کند. نگرانی در مورد آینده یک چرخه معیوب از نگرانیِ بیشتر در مورد آینده ایجاد می کند.
بنابراین از نگرانی در مورد آینده دست بردارید و در عوض این چند اقدام ساده را انجام دهید:
- نگرانی افکار و احساسات منفی ایجاد می کند، و قدردانی دقیقاً برعکس عمل می کند. از آنجایی که مغز شما نمی تواند به طور همزمان به افکار مثبت و منفی فکر کند، قدردانی یک تکنیک عالی برای استفاده در زمانی است که می خواهید یاد بگیرید چگونه از نگرانی خودداری کنید. این کاری است که می توانید در هر مکان و هر زمان انجام دهید، به خصوص زمانی که فقط چند دقیقه فرصت دارید.
- برای شروع، نگاهی به اطراف بیندازید. شروع کنید به لیست کردن حداقل سه مورد یا بیشتر که برای آنها سپاسگزار هستید. قبل از اینکه متوجه شوید، احساس قدردانی جایگزین احساس منفی ناشی از نگرانی خواهد شد.
- نگرانی و احساسات خود را با یک دوست یا یکی از اعضای خانواده درمیان بگذارید. اما اگر احساس راحتی نمی کنید و نمی توانید همه نگرانی های خود را به زبان بیاورید، همه را روی کاغذ بنویسید و سپس کاغذ را دور بیندازید. نوشتن در مورد نگرانی های مربوط به آینده، بار آن را از بین می برد و آگاهی بیشتری ایجاد می کند.
- نسبت به خوش بینی تعصب داشته باشید.
- اطمینان داشته باشید که همه چیز به نفع شما پیش خواهد رفت.
- به توانایی خود برای انطباق با هر چیزی که سر راهتان قرار می گیرد، اطمینان داشته باشید.
- بهترین اقدام را انجام دهید.
چگونه با نگرانی مقابله کنیم؟
چگونه با نگرانی ها کنار بیائید؟
«اگر مشکلی قابل حل است، اگر موقعیتی به گونهای است که میتوانید کاری برای آن انجام دهید، دیگر جای نگرانی نیست. اگر قابل رفع نباشد، هیچ کمکی برای نگرانی وجود ندارد. نگرانی هیچ فایده ای ندارد.»
دالایی لاما (Dalai Lama)
-
بپذیرید که نمی توانید همه چیز را کنترل کنید
گاهی اوقات اتفاقات بد اجتناب ناپذیر هستند.
-
در حال زندگی كنيد
البته برای فردا نقشه بكشيد، ولی نگرانش نباشيد.
-
يادتان باشد شما استحقاق خوشبختی را داريد
پس بدون جهت با فكرهای واهی خود را ناراحت نكنيد. عمر خود را به خاطر نگرانی در باره آينده از دست ندهيد. اجازه ندهيد حس ناشناخته ای دائم شما را نگرانِ آينده كند. متأسفانه نگرانی از آينده و نديدن موهبت های الهی مانع جذب و دريافت روزی می شود. آينده خواهد آمد و خوبی های خود را نيز با خود می آورد، ولی مهم آن است كه ما منتظر نتايج خوب آن باشيم.
-
داشتن معاشر خوب نقش مؤثر و آرام كننده ای ايفا مي كند
-
مطالعه مداوم خبرهای ناخوشايند و رويدادهای تلخ آدم را نگران مي كند
-
تحت هيچ شرايط ورزش را فراموش نكنيد
فكرهای منفی و نگرانی های بيش از حد می تواند روح كسل و خسته ما را از پا بيندازد. ورزش هم جسم ما را سالم می كند و هم روحمان را شاداب و سرزنده نگه می دارد.
-
تا می توانيد به كارتان بچسبيد
سهل انگاری و تنبلی را كنار بگذاريد، زيرا كار هم روحيه شما را بهتر مي كند و هم درجهت ارتقای شرايط آتی شماست.
-
هر چه را دوست داريد، همان را ببخشيد
اگر پول داريد، ببخشيد. از بخشيدن است كه به همه جا می رسيد. هر بار كه می بخشيد، بلافاصله احساس خوبی پيدا می كنيد، چون در حال اجرای «قانون كارما» هستيد. در اينجا، اين قانون را تعريف می كنم. آنچه ما در اين دنيا انجام می دهيم، در فضای لايتناهی گردش پيدا می كند و دوباره به ما برمی گردد. اين طرز تفكر شما را آرام می كند، زيرا اطمينان خاطر داريد برای روز مبادا از پيش ذخيره ای اندوخته ايد و گرچه آشكار نيست، اما به دليل جاری بودن در بطن هستی از هر كمك محسوسی بهتر، پايدارتر و كارسازتر است.
-
عشق بورزيد
به گل، كودك، برگ سبز، آسمان، ابرها و بهتر از همه به انسان ها. پايه های اين عشق بايد مهر اصيل و به قول اريك فروم (Erich Fromm) «ايثار» باشد. وقتی ايثار می كنيم، وقتی مهر می ورزيم یا محبتی می كنيم كه اصيل است و به خاطر پاداش نيست، آرام می شويم، احساس قدرت می كنيم و خيال مان راحت می شود.
-
اجتناب از «اكنون»
ما پيوسته حال را فدای آينده می كنيم.لطفاً «اكنون» را به عنوان تنها زمانی دريابيد كه در اختيار داريد.
- اگر مایلید که به نکات بیشتری در خصوص نگرانی آینده دسترسی داشته باشید شما را به خواندن کتاب «آرامش در حضور دیگران» ارجاع می دهم.
در رابطه با این مقاله دوست دارم نظر شما را بدانم. لطفاً در پائین قسمت «نظرات با ما» نظر بگذارید و اگر راهکاری دارید، آن را قید بفرمائید.