چگونه خود واقعی‌تان را بپذیرید

چگونه خود واقعی‌تان را بپذیرید

چگونه خود واقعی‌تان را بپذیرید

خودپذیری چیست؟

خودپذیری توانایی پذیرش نقاط قوت و عیوب شخصی خود بدون قضاوت است. هیچ‌کس کامل نیست، همه ما چیزهایی داریم که دوست داریم آنها را بهبود بخشیم. پذیرش خود نقش حیاتی در سلامت روان و احساسات ایفا می‌کند. وقتی بتوانید خودتان را بپذیرید، بهتر می‌توانید با چالش‌هایی که زندگی پیش رویتان قرار می‌دهد، کنار بیایید. پذیرش خود می‌تواند به شما کمک کند شاد و آرام باشید و در نهایت، پذیرش خود، حس آرامش درونی و هوش هیجانی را تقویت می‌کند.

عدم پذیرش خود می‌تواند شما را در هر زمینه‌ای از زندگی‌تان عقب نگه دارد. این امر بر اعتماد به نفس شما تأثیر می‌گذارد و می‌تواند مانع از رسیدن شما به پتانسیل کاملتان شود. بدون خودپذیری، افراد اساساً خود را بی‌ارزش می‌دانند و این اغلب تأثیر منفی بر تمام زمینه‌های زندگی آنها، از جمله کار، دوستان، خانواده، سلامت و رفاه دارد. 

خوشبختانه، گام‌هایی وجود دارد که می‌توانید برای ارتقای پذیرش خود بردارید. روی نقاط قوت خود تمرکز کنید، از سرزنش خود به خاطر چیزهایی که خارج از کنترل شماست خودداری کنید و از همه مهمتر، خود را به خاطر اشتباهاتتان ببخشید.

چگونه خود واقعی‌تان را بپذیرید

چرا خودپذیری مهم است

پذیرش خودِ واقعی شامل شناخت و پذیرش نقاط قوت و ضعف شماست. درک نقاط قوت به شما قدرت می‌دهد تا از استعدادها و توانایی‌هایِ طبیعی خود بهره ببرید، در حالی که پذیرش نقاط ضعف به شما امکان می‌دهد زمینه‌های رشد و پیشرفت را شناسایی کنید.

شناخت نقاط قوت گامی اساسی در پذیرش خودِ واقعی‌تان است. فعالیت‌هایی را که به طور طبیعی در شما ایجاد می‌شوند، مهارت‌هایی که در آنها سرآمد هستید و زمینه‌هایی که به طور مداوم بازخورد مثبت دریافت می‌کنید، شناسایی کنید. دستاوردهای خود را جشن بگیرید، هر چقدر هم که کوچک به نظر برسند. پذیرش نقاط قوت، اعتماد به نفس را افزایش می‌دهد و به شما برای دنبال کردن علایق و اهدافتان انگیزه می‌دهد.

به همان اندازه مهم است که نقاط ضعف خود را نیز بپذیرید، که کاستی نیستند، بلکه فرصت‌هایی برای توسعه شخصی هستند. در مورد زمینه‌هایی که نیاز به پیشرفت دارید، چه یک مهارت خاص یا الگوی رفتاری، با خود صادق باشید. نقاط ضعف خود را با شفقت به خود بپذیرید و درک کنید که هر کسی جایی برای رشد دارد.

وقتی نقاط قوت و ضعف خود را شناسایی کردید، می‌توانید گام‌هایی برای تقویت نقاط قوت و رفع نقاط ضعف خود بردارید. به دنبال فرصت‌هایی برای توسعه مهارت‌های خود باشید، چه از طریق آموزش رسمی، برنامه‌های آموزشی یا تجربه عملی. از درخواست کمک یا راهنمایی از مربیان، همکاران یا دوستان نترسید.

به یاد داشته باشید که رشد شخصی یک سفر مداوم است و پذیرفتن خودِ واقعی‌تان یک فرآیند مداوم است. با خودتان صبور باشید و پیشرفت خود را در طول مسیر جشن بگیرید. با اذعان و پرورش نقاط قوت خود در حین پرداختن و بهبود نقاط ضعف خود، می‌توانید زندگی اصیل‌تر و پُربارتری داشته باشید که با خودِ منحصر به فردتان سازگار باشد.

چگونه خود واقعی‌تان را بپذیرید

12تمرین برای پذیرش خود

خودپذیری همیشه به طور طبیعی حاصل نمی‌شود. تربیت، تجربیات زندگی، تأثیرات جامعه، آسیب‌های گذشته، انتقاد، مقایسه اجتماعی، خودگویی و سیستم‌های حمایتی نیز می‌توانند بر میزان توانایی ما در پذیرش آنچه که هستیم تأثیر بگذارند. پذیرفتن خودتان به همان شکلی که اکنون هستید، گامی اساسی برای احساس اعتماد به نفس بیشتر در مورد اهداف آینده‌تان است. 

پذیرش واقعی خود یک شبه اتفاق نمی‌افتد. تمرین روزانه و مراقبت از خود می‌تواند به شما کمک کند تا به تدریج سطح پذیرش خود را در طول زمان افزایش دهید. این تمرین‌هایِ پذیرش خود به شما می‌آموزند که چگونه هر روز عشق به خود و پذیرش را تمرین کنید: 

1. ارزش‌های خود را بپذیرید

شناسایی، بیان و پذیرش ارزش‌ها و باورهای شخصی شما ضروری است. تفکر و عمل مطابق با ارزش‌هایتان می‌تواند به تقویت حس هویت شما، بهبود عزت نفس و آسان‌تر کردن پذیرش خودتان کمک کند.

2. مرزهای سالم تعیین کنید

ممکن است متوجه شوید که در جنبه‌های مختلف زندگی خود، مانند کار، روابط، زمان و امور مالی، به مرز نیاز دارید. محدودیت‌ها را تعیین کنید و به آنها پایبند باشید. اجازه ندهید دیگران به مرزهای شما تجاوز کنند یا شما را بدیهی بدانند. این می‌تواند به جلوگیری از بدرفتاری که ممکن است پذیرش آن در سطح ناخودآگاه برایتان دشوار باشد، کمک کند.

3. خودتان را ببخشید

اگر اشتباهی مرتکب شده‌اید، آن را بپذیرید و از آن درس بگیرید، اما خودتان را بارها و بارها به خاطر آن سرزنش نکنید. یاد بگیرید که خودتان را به خاطر اشتباهاتتان ببخشید.

4. از سرزنش خود بپرهیزید

تشخیص دهید که شما علت تمام موقعیت‌های منفی که با آنها مواجه می‌شوید نیستید. سعی کنید بی‌طرف باشید و عوامل دیگری را که ممکن است در این شرایط نقش داشته باشند، ارزیابی کنید.

5. خودتان را با دیگران مقایسه نکنید

گامی حیاتی برای پذیرفتن خودِ واقعی‌تان است. افتادن در دام مقایسه خود با دیگران، به خصوص در جهانی که مملو از رسانه‌های اجتماعی و مواجهه مداوم با زندگی‌هایِ به ظاهر بی‌نقص است، آسان است. با این حال، این مقایسه مداوم می‌تواند منجر به احساس ناکافی بودن و شک به خود شود.

برای رهایی از این چرخه، مهم است که تشخیص دهیم زندگی هر کس منحصر به فرد است و هیچ مسیر یکسانی برای موفقیت وجود ندارد. هر فرد مجموعه‌ای منحصر به فرد از نقاط قوت، ضعف و تجربیات دارد که مسیر او را شکل می‌دهد. مقایسه خود با دیگران نه تنها ناعادلانه است، بلکه مانع از آن می‌شود که دستاوردهای خود را تصدیق و قدردانی کنیم.

به یاد داشته باشید، ارزش خودِ شما با اعتبارسنجی بیرونی یا مقایسه با دیگران تعیین نمی‌شود. این در مورد شناخت ویژگی‌ها، استعدادها و مشارکت‌های منحصر به فرد خودتان است.

6. روی مثبت‌اندیشی تمرکز کنید

در هر موقعیتی جنبه‌های مثبت را ببینید. به جای تمرکز بر آنچه اشتباه انجام داده‌اید، سعی کنید حداقل یک کار درست را شناسایی کنید. اگر در مورد خودتان فکر منفی دارید، آن را تغییر دهید و آن را با یک فکر مثبت جایگزین کنید.

7. یک دفترچه یادداشت داشته باشید

در آن نقاط قوت و دستاوردهای خود و همچنین نقاط ضعف و ناامیدی‌هایتان را یادداشت کنید. اگر در پذیرش چیزی مشکل دارید، یادداشت کردن افکارتان در مورد موقعیت و کارهایی که می‌توانستید متفاوت انجام دهید، می‌تواند مفید باشد. این می‌تواند به شما کمک کند تا در آینده تغییراتی ایجاد کنید و بیشتر مطابق با ارزش‌های خود عمل کنید.

8. مدیتیشن مهربانی را امتحان کنید

مدیتیشن مهربانی نوعی مدیتیشن است که می‌تواند به شما در ایجاد مثبت‌اندیشی، دلسوزی و متانت کمک کند. این شامل تفکر مثبت برای خودتان، قدردانی از خودتان به همان شکلی که هستید و گفتن جملات تأکیدی با صدای بلند است.

شفقت به خود می‌تواند ابزاری مفید برای مدیریت استرس و اضطراب باشد، اما همچنین ابزاری قدرتمند برای بهبودی از آسیب‌های روحی نیز هست. وقتی ما شفقت به خود را برای خودمان تمرین می‌کنیم، یاد می‌گیریم که احساسات، افکار و رفتارهای خود را بدون قضاوت بپذیریم. این به ما کمک می‌کند تا احساس بهتری نسبت به خودمان داشته باشیم و انسانیت کامل خود را ببینیم.

9. خود را با یک شبکه حمایتی احاطه کنید

خود را با افرادی احاطه کنید که شما را همانطور که هستید می‌پذیرند. افرادی را پیدا کنید که از شما حمایت کنند و به شما در رسیدن به اهدافتان کمک کنند. مهمترین چیز پیدا کردن کسی است که شخصیت واقعی پشت نقاب را بپذیرد و دوست داشته باشد، نه فقط نسخه‌ای از آن شخص که از خودش می‌خواهد یا انتظار دارد.

چگونه خود واقعی‌تان را بپذیرید

10. تمرین ذهن آگاهی و زندگی در زمان حال

ذهن آگاهی به شما کمک می‌کند تا در لحظه باشید، نه اینکه نگران گذشته یا آینده باشید. بعلاوه، ذهن آگاهی می‌تواند به شما کمک کند تا از احساسات و عواطف خود آگاه‌تر باشید و روی کاری که در هر زمان انجام می‌دهید بیشتر تمرکز کنید.

11. افکار منفی را به چالش بکشید و گفتگوی درونی خود را تغییر دهید

گفتگوی درونی خود را به گونه‌ای تغییر دهید که به شما کمک کند تا خودتان را بیشتر بپذیرید. این به این دلیل است که ما تمایل داریم افکار منفی بیشتری نسبت به افکار مثبت داشته باشیم و وقتی این کار را انجام می‌دهیم، باعث می‌شود نسبت به خودمان احساس بدی داشته باشیم. بنابراین کاری که باید انجام دهیم این است که نکات مثبت خود را پیدا کنیم و آنها را تصدیق کنیم. وقتی شروع به انجام این کار می‌کنید، متوجه خواهید شد که احساس خیلی بهتری نسبت به خودتان دارید. 

12. به دنبال کمک باشید

اگر احساس می‌کنید عدم پذیرش خود، آرامش خاطر شما را مختل می‌کند، باعث می‌شود علائم اضطراب یا افسردگی را تجربه کنید، یا بر کار شما تأثیر می گذارد، مراجعه به یک متخصص سلامت روان می‌تواند مفید باشد.

چگونه خود واقعی‌تان را بپذیرید

مزایای پذیرش خود

  • وقتی خودتان را می‌پذیرید، کمتر نگران این هستید که دیگران چه فکری می‌کنند

این به شما کمک می‌کند موقعیت‌ها را با وضوح بیشتری ببینید و کمتر احتمال دارد که از خودتان انتقاد تندی کنید.

  • رشد و توسعه شخصی

اینکه در مورد خودتان چه احساسی دارید نیز می‌تواند نقش مهمی در تعیین سلامت کلی شما داشته باشد. یک مطالعه در سال ۲۰۱۸ نشان داد که پذیرش خود می‌تواند به القای حس رفاه کمک کند، که به نوبه خود به شما در ایجاد روابطِ با کیفیت با دیگران کمک می‌کند و رشد و توسعه شخصی را تضمین می‌کند.

  • داشتن احساس بهتر نسبت به خود

پذیرش خود به شما کمک می‌کند تا احساس بهتری نسبت به خود داشته باشید و احساس کنید که قادر به مقابله با چالش‌های زندگی هستید.

چگونه خود واقعی‌تان را بپذیرید

پذیرش خود چگونه بر زندگی روزمره شما تأثیر می‌گذارد؟

مفهوم پذیرش خود چیزی است که بسیاری از مردم با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، اما می‌تواند زندگی را نیز تغییر دهد. این به شما این امکان را می‌دهد که در کارهای روزانه خود بهتر عمل کنید.

وقتی دستاوردها از راه می‌رسند، احساس غرور خواهید کرد، که به شما امکان می‌دهد بدون احساس خطر، ریسک‌های بیشتری را بپذیرید. به طور کلی، پذیرش خود، زندگی روزمره را برای همه افراد درگیر در آن، روان‌تر و آسان‌تر می‌کند. در اینجا برخی از راه‌هایی که پذیرش خود بر زندگی روزمره شما تأثیر می‌گذارد، آورده شده است. 

  • شما قادر خواهید بود در کارهای روزانه خود بهتر عمل کنید

اولین قدم برای پذیرش محدودیت‌هایتان این است که تشخیص دهید که آنها را دارید. به عنوان مثال، اگر نمی‌توانید یک مایل را بدون نفس نفس زدن بدوید، وقت آن است که کمی در مورد خود تأمل کنید. سعی نکنید خودتان را به خاطر این موضوع سرزنش کنید، زیرا این موضوع برد یا باخت نیست. بلکه، این موضوع در مورد یادگیری از تجربه است تا همه چیز در دور بعدی بهتر پیش برود. 

  • شما تعادل بیشتری بین کار و زندگی دارید

پذیرش همچنین با تعادل بیشتر بین کار و زندگی مرتبط است. وقتی می‌پذیرید که شایسته عشق، احترام و مهربانیِ دیگران هستید، به شما امکان می‌دهد آرامش داشته باشید و روی جنبه‌های دیگر زندگی خود تمرکز کنید. می‌توانید زمان بیشتری را به خانواده و دوستانتان اختصاص دهید، زمان بیشتری را صرف سرگرمی‌ها و علایق خود کنید و شب‌ها بیشتر بخوابید.

  • از آنچه به دست می‌آورید احساس غرور می‌کنید

وقتی نسبت به خودتان احساس خوبی دارید، سطح اعتماد به نفس شما افزایش می‌یابد. این می‌تواند منجر به حس موفقیت و غرور نسبت به آنچه انجام داده‌اید یا انجام می‌دهید، شود. همچنین ممکن است متوجه شوید که وقتی خودتان را می‌پذیرید، پذیرش شما توسط دیگران نیز آسان‌تر می‌شود. 

  • می‌توانید خیلی راحت‌تر از پشیمانی‌های گذشته عبور کنید

وقتی خودتان را بپذیرید، می‌توانید خیلی راحت‌تر از پشیمانی‌های گذشته عبور کنید. می‌توانید از اشتباهات خود درس بگیرید، زیرا نمی‌توانید گذشته را تغییر دهید. اما می‌توانید آینده‌ای بهتر بسازید. وقتی گذشته و اشتباهاتی را که مرتکب شده‌اید بپذیرید، بخشیدن خودتان آسان‌تر می‌شود. 

پذیرفتن خود راهی برای «بله» گفتن به گذشته و تمام اتفاقاتی است که در طول زندگی‌تان افتاده است. این فقط به معنای بخشیدن خودتان یا فراموش کردن آنچه اتفاق افتاده نیست، بلکه بیشتر به معنای «بله» گفتن به کسی است که اکنون هستید، صرف نظر از اینکه دیگران در مورد شما چه فکر می‌کنند یا می‌گویند.

  • ریسک‌های بیشتری می‌کنید

احتمال بیشتری وجود دارد که ریسک‌هایی را بپذیرید که ممکن است در درازمدت به نفع شما باشند و احتمال کمتری وجود دارد که از ریسک‌هایی که ممکن است فوراً نتیجه ندهند، اجتناب کنید. این امر به ویژه در مورد پیدا کردن دوستان جدید صادق است.

  • به طور کلی، شما شادتر هستید

همانطور که شروع به پذیرش خودتان به عنوان کسی که هستید می‌کنید، زندگی روزمره شما می‌تواند از بسیاری جهات تغییر کند. ممکن است متوجه شوید که:

سطح اعتماد به نفس شما افزایش می‌یابد، حس هدف شما واضح‌تر می‌شود، با خودتان احساس آرامش بیشتری می‌کنید، به این معنی که حتی اگر اتفاقی بیفتد که باعث شود احساس بدی یا ناامیدی کنید، به جای اینکه اجازه دهید آن اتفاق شما را در تمام طول روز ناراحت کند، می‌توانید با مشکلات کنار بیایید زیرا فضای بیشتری در قلب شما برای چیزهای دیگری مانند قدردانی یا شادی وجود دارد.

چگونه خود واقعی‌تان را بپذیرید

درک زندگی اصیل

زندگی اصیل به معنای همسو کردن اعمال با ارزش‌هایتان است. این در مورد انتخاب‌هایی است که با شخصیت شما مطابقت دارند، حتی زمانی که دشوار است. وقتی اصیل زندگی می‌کنید، احتمال بیشتری وجود دارد که شاد و راضی باشید.

برای شروع زندگی اصیل، باید بدانید که ارزش‌هایتان چیست؟ چه چیزی برای شما مهم است؟ به چه چیزی اعتقاد دارید؟ وقتی ارزش‌های خود را بشناسید، می‌توانید انتخاب‌هایی را انجام دهید که با آنها مطابقت دارند. به عنوان مثال، اگر برای صداقت ارزش قائل هستید، احتمال بیشتری وجود دارد که حقیقت را بگویید، حتی زمانی که دشوار است.

زندگی اصیل همچنین به معنای داشتن شجاعت برای خودتان بودن است. سعی نکنید کسی باشید که نیستید. وقتی اصیل باشید، مردم بیشتر به شما احترام می‌گذارند. همچنین به معنای تمایل به ریسک کردن است. اگر می‌خواهید در زندگی خود تغییری ایجاد کنید، باید مایل باشید که از منطقه امن خود خارج شوید.

در نهایت، زندگی اصیل به معنای اولویت دادن به فعالیت‌ها و روابطی است که با خودِ واقعی شما هماهنگ می‌شوند. با افرادی وقت بگذرانید که باعث می‌شوند نسبت به خودتان احساس خوبی داشته باشید. کارهایی انجام دهید که از آنها لذت می‌برید و به شما احساس زنده بودن می‌دهند. وقتی با اصالت زندگی می‌کنید، احتمال بیشتری وجود دارد که شادی و رضایت خاطر پیدا کنید.

چگونه خود واقعی‌تان را بپذیرید

عزت نفس در مقابل پذیرش خود

پذیرش خود را با عزت نفس اشتباه نگیرید، اگرچه مردم اغلب این دو اصطلاح را به جای یکدیگر استفاده می‌کنند. عزت نفس از ارزیابی نقاط قوت خود در مقایسه با دیگران در جنبه‌های مختلف زندگی‌مان ناشی می‌شود. این نقاط قوت عبارتند از: سلامتی، رفاه، پول، زیبایی، قدرت، موفقیت، مهارت‌ها و توانایی‌ها، اخلاق و باورها.(در صورت تمایل می توانید مقاله عزت نفس چیست؟ را بخوانید)

پذیرش خود پیچیده‌تر و جامع‌تر از عزت نفس است. این شامل هر جنبه‌ای از خودمان می‌شود و به ما اجازه می‌دهد تا خود را آنطور که واقعاً هستیم، فراتر از دستاوردهایِ بیرونی‌مان، ببینیم.

با این حال، عزت نفس پایین نیز می‌تواند مشکل‌ساز باشد. پرورش خودپذیری می‌تواند به شما در ایجاد عزت نفس پایدارتر، کمک کند. شناخت و پذیرشِ تمام بخش‌های خود باعث می شود تا قضاوت و انتقاد بیش از حد از خود را متوقف کنید. عزت نفس بسته به شرایط خارجی قابل تغییر است. اما خودپذیری، طولانی مدت است زیرا به آنچه در زندگی شما اتفاق می‌افتد بستگی ندارد.

پذیرش خود، شادی و رضایتی را برای شما به ارمغان می‌آورد که مستقل از عوامل خارجی است. پذیرفتن خود به معنای قدم گذاشتن به درون قدرت خود است. وقتی خودپذیری را پرورش می‌دهید، دیگر نیازی به جستجوی منابع خارجی برای اعتبارسنجی ندارید. یادگیری چگونگی پذیرش خود، گامی در جهت مراقبت از سلامت روان شما نیز هست. شما از اینکه چه کسی هستید مطمئن می‌شوید و یاد می‌گیرید که هم نقاط قوت و هم نقاط ضعف خود را بپذیرید.

چگونه خود واقعی‌تان را بپذیرید

نکات کلیدی

وقتی خودِ اصیل خود را می‌پذیرید، دری را به سوی پذیرشِ بیشتر خود، رضایت و زندگی معنادارتر باز می‌کنید. پذیرش خود توانایی پذیرفتن خود درست همانطور که هستید، است. این توانایی است که نسبت به خودتان احساس خوبی داشته باشید، حتی اگر اطرافیانتان چنین احساسی نسبت به شما نداشته باشند. پذیرش خود به این معنی نیست که شما کامل هستید؛ بلکه فقط به این معنی است که با ناقص بودن مشکلی ندارید، زیرا همه همینطور هستند. پذیرش خود گامی مهم در مسیر موفقیت است. 

تجربیات گذشته خود، چه پیروزی‌ها و چه شکست‌ها، و درس‌هایی را که از آنها آموخته‌اید، در نظر بگیرید. هر تجربه بینش‌های ارزشمندی در مورد نقاط قوت، ضعف و ویژگی‌های منحصر به فرد شما دارد. موفقیت‌ها و شکست‌های خود را بپذیرید و بدانید که آنها شخصی را که به آن تبدیل شده‌اید، شکل داده‌اند. 

به یاد داشته باشید، خود واقعی شما گرانبهاترین گوهری است که دارید، و ارزش تلاش برای کشف آن را دارد. سفر خودشناسی را بدون فشار برای کامل بودن بپذیرید. اصالت شما در وفادار بودن به خودتان نهفته است، نه در تلاش برای تبدیل شدن به کسی که نیستید.

یکی از بهترین راه‌ها برای پذیرش خود، یادگیری دلسوزیِ بیشتر نسبت به خود است. وقتی شروع به پذیرش و دوست داشتن خود با وجود نقص‌هایتان می‌کنید، اعتماد به نفس و توانایی بیشتری پیدا می‌کنید.

 

در رابطه با این مقاله دوست دارم نظر شما را بدانم. لطفاً نظر بگذارید و اگر راهکاری دارید، آن را قید بفرمائید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب