راههای بهبود مهارت های ارتباطی در محل کار
مهارت های ارتباطی چیست؟
ما هر زمان که اطلاعات را از یک مکان به مکان دیگر از طریق صدا، کلمات نوشتاری، تصاویر بصری یا حرکات غیرکلامی انتقال میدهیم، ارتباط برقرار میکنیم.
یادگیری مهارت های ارتباطی به شما امکان می دهد خود را ابراز کنید و روابط شخصی و حرفه ای خود را بهبود بخشید.
هنگامی که با خانواده خود در تعامل هستید، یا در محل کار، خود را ارائه می دهید و یا راجع به مشکلی با رئیس خود صحبت می کنید، از مهارت های ارتباطی استفاده می کنید.
داشتن مهارت های ارتباطی به ویژه در محل کار ضروری است، زیرا مهارت های ارتباطی می توانند: روابط شما را با مدیر و همکاران تقویت کنند، به شما کمک کنند تا نظر خود را سریع و واضح بیان کنید، به پیشرفت شغلی شما کمک می کنند، و …
در این مقاله می خواهم راههای تقویت مهارت های ارتباطی در محل کار را به شما آموزش دهم. امیدوارم این راهکارها برایتان مفید باشد و در برقراری ارتباط مؤثر در محل کار به شما کمک کند.
راههای بهبود مهارت های ارتباطی در محل کار
انواع ارتباط
A. مهارت گوش دادن
برای برقراری ارتباط خوب، باید گوش کنید. توجه کامل خود را به یک فرد معطوف کنید. آنچه را که به صورت شفاهی و غیرکلامی می گوید بشنوید و افکار او را در نظر بگیرید. گوش دادن به شما کمک می کند دیدگاه و احساسات طرف مقابل را درک کنید. گوش دادنِ واقعی یک ارتباط معنادار ایجاد می کند.
ایجاد روابط طولانی و شاد بسیار آسان است. به این فکر کنید که چه حس خوبی دارد وقتی کسی با دقت به شما گوش می دهد و آن مواقعی که کاملاً شیفته حرف شما می شود. این به شما احساس ارزشمندی میدهد و برای کمک به ارتباطات شگفت انگیز است.(این مطلب را هم بخوانید: چگونه شنونده خوبی باشیم؟)
B. ارتباط غیر کلامی
برای بهبود ارتباطات، باید به زبان بدن، لحن صدا، تماس چشمی، حالت بدن و حالات چهره خود و طرف مقابل توجه کنید.
چیزی که نمی گویید می تواند حرف های زیادی بزند. ما فقط از طریق کلمات خود ارتباط برقرار نمی کنیم. حالات صورت، حرکات دست و وضعیت بدن ما نیز هر زمان که با افراد دیگر ارتباط برقرار می کنیم، پیام های قوی ارسال می کنند. این نشانههای غیرکلامی میتوانند تأثیر ناخودآگاه قدرتمندی بگذارند.
C. آگاهی عاطفی
بهبود ارتباطات به معنای تلاش برای درک دقیق احساسات خود و اطرافیانتان است. شما باید موقعیت های عاطفی را شناسایی کنید، از احساسات خود آگاه باشید، در حین تعامل با دیگران همدلی نشان دهید.
همدلی باعث ایجاد سطح اعتماد و ارتباط با طرف مقابل میشود. بنابراین، صرف وقت خود برای تمرین همدلی میتواند نتایج مثبتی به همراه داشته باشد.
D. مهارت های پرسشگری
برای ایجاد یک جریان ارتباطی دو طرفه، توسعه مهارت های پرسشگری مهم است. هنگام برقراری ارتباط با کسی، سؤالات مختصری بپرسید که می تواند نکات اصلی گفتگو را روشن کند.
همچنین پرسیدن سؤالاتی مانند: «بیشتر به من بگو» یا «منظورت دقیقاً چیست؟» «بعدش چه شد؟» به نشان دادن علاقه شما به ادامه مکالمه کمک می کند.
راههای بهبود مهارت های ارتباطی در محل کار
راههایی برای بهبود مهارت های ارتباطی در محل کار
ارتقای مهارت های ارتباطی چیزی است که باید هر روز روی آن کار کنید. برای برقراری ارتباط مؤثر در محل کار لازم است نکات زیر را بکار بگیرید. این نکات می توانند برای بهبود همه زمینه های ارتباط در محل کار به شما کمک کنند.
1. قبل از شروع هر نوع ارتباطی بدانید که قرار است چه بگویید و چگونه بگویید. در مورد اطلاعاتی که ممکن است برای پشتیبانی از پیام خود نیاز داشته باشید تحقیق کنید. در نظر بگیرید که چگونه به سؤالات و انتقادات پاسخ می دهید. سعی کنید موارد غیر منتظره را نیز پیش بینی کنید.
2. واضح و مختصر باشید. کلید ارتباط قدرتمند و متقاعدکننده، چه نوشتاری و چه گفتاری، وضوح و در صورت امکان کوتاهی است.
3. سخنرانی در جمع را تمرین کنید. صحبت کردن در جمع ممکن است دلهره آور به نظر برسد، اما هیچ راهی بهتر از جستجوی فرصت های سخنرانی در جمع برای توسعه مهارت های ارتباطیِ خوب وجود ندارد.
4. از تلفن هوشمند خود برای ضبط یک سخنرانی کمک بگیرید. ضبط را مرور کنید و قسمت هایی را که لازم است، تصحیح کنید.
روی زبان بدن خود کار کنید.
5. حالت صاف داشته باشید، از خمیدن خودداری کنید و هنگام صحبت کردن از حرکات طبیعی دست استفاده کنید که به شما کمک می کند اعتماد به نفس بیشتری داشته باشید. ضمناً با همه کسانی که به شما گوش می دهند ارتباط چشمی برقرار کنید.
6. مراقب لحن خود باشید. نحوه بیان چیزی می تواند به اندازه آنچه می گویید مهم باشد. مانند سایر نشانههای غیرکلامی، لحن شما میتواند به پیام شما قدرت و تأکید بیافزاید، یا میتواند آن را کاملاً تضعیف کند.
لحن می تواند عامل مهمی در اختلافات و درگیری های محل کار باشد. یک کلمه خوب انتخاب شده با مفهوم مثبت باعث ایجاد حسن نیت و اعتماد می شود. یک کلمه بد انتخاب شده با مفاهیم نامشخص یا منفی می تواند به سرعت منجر به سوء تفاهم شود.
عوامل حواس پرتی را کنار بگذارید.
7. برقراری ارتباط خوب به معنای حضور کامل است. هر چیزی که می تواند حواس شما را پرت کند، مانند تلفن یا رایانه خود را کنار بگذارید.
11. شنوندگان خود را در مکالمه درگیر نگه دارید. سؤال بپرسید و مشارکت را تشویق کنید. یک مکالمه تعاملی راهی ایده آل برای حفظ توجه همه مخاطبان است.
12. اگر بتوانید به هنر گفتن داستانهای سریع که مردم را تشویق میکند تا صحبت کنند، تسلط داشته باشید، بیشتر احساس گرمی در مردم ایجاد میکنید.
13. از استفاده کلماتی مانند ««اوم» و «آه» خودداری کنید. اغلب از این عبارات برای پر کردن سکوت استفاده می شود که بخشی طبیعی از مکالمه است، بنابراین سعی کنید به جای پر کردن آن، سکوت را در آغوش بگیرید.
بازخورد بخواهید.
احساسات خود را مدیریت کنید.
19. بهبود مهارت های اضافی در محل کار مانند حل مسئله، همکاری و مدیریت زمان نیز می تواند تلاش های ارتباطی شما را افزایش دهد. این مهارت ها مستلزم گوش دادن، صبر و سازماندهی است که همگی در برقراری ارتباط صحیح نقش دارند.
نتیجه گیری
راه های زیادی برای بهبود مهارت های ارتباطی وجود دارد و مانند همه توانایی های دیگر به تمرین و زمان نیاز دارد.
همانطور که شروع به تسلط بر هنر ارتباط می کنید، بدون توجه به اینکه با چه کسی صحبت می کنید یا موضوع مورد نظر، همیشه آماده یک ارتباط قوی خواهید بود.
مهارتهای ارتباطی قوی شما را دوست داشتنی تر می کند، ماهرتر به نظر می رساند، شما را تأثیرگذارتر می کند، رفاه شما را افزایش می دهد، روابط حرفه ای طولانی مدت تری را ایجاد می کند، و …
همچنین برای موفقیت بیشتر در محل کار به شما توصیه می کنم کتاب «راز موفقیت در بازار کار» را حتماً بخوانید.اگر فرصت خواندن کتاب را هم ندارید، سی دی آن را تهیه کنید و با بکارگیری دقیق نکات آن، جهشی فوق العاده و باورنکردنی در محل کار خود داشته باشید.
لطفاً نظر فراموش نشود.