چگونه از شکست درس بگیریم

چگونه از شکست درس بگیریم

چگونه از شکست درس بگیریم

 شکست چیست؟

شکست هر روز در مدرسه، در محل کار، در خانه اتفاق می افتد. یک تجربه دردناکی است که هیچ کس دوست ندارد آن را پشت سر بگذارد اما حقیقت این است که شکست اجتناب ناپذیر است.

تا زمانی که در حال تلاش برای کاری هستید که قبلاً هرگز انجام نداده اید نمی توانید به طور کامل از شکست جلوگیری کنید. شکست فقط فرصتی برای شروع دوباره است، این بار هوشمندانه تر.

شکست به اندازه موفقیت یک فرایند طبیعی است.در واقع مجموعه کاملی از مزایا از شکست ناشی می شود.

به این جمله توجه کنید: «ما فقط زمانی یاد می گیریم که شکست بخوریم». پس به شکست به عنوان یک فرصتِ یادگیری نگاه کنید و روی آن متمرکز نشوید.

پس از شکست، بسیار آسان است که اجازه دهید احساسات منفی بر شما مسلط شوند.اما سعی کنید با میل به تمرکز بر شکست خود مبارزه کنید.

در عوض، توجه کنید در نتیجه شکست چه چیزی یاد گرفتید و چگونه می توانید از این یادگیری برای جلوگیری از اشتباهات آینده استفاده کنید.

 چگونه از شکست درس بگیریم

نحوه نگرش شما به شکست

نحوه نگرش شما برای تعیین اینکه واقعاً قادر به دستیابی به چه چیزی هستید مهم است.

مسئولیت شرایط خود را برعهده بگیرید. بسیاری از ما زندگی خود را بدست سرنوشت می سپاریم. ما اجازه می دهیم شرایط بیرونی کنترل را بدست بگیرد و وقتی همه چیز درست پیش نمی رود، احساس می کنیم شکست خورده ایم.

اما حقیقت این است که شرایط فعلی شما از الگوهای فکری شما به ارث رسیده است. بنابراین اگر الگوی تفکر اصلی خود را تغییر دهید، می توانید شرایط خود را نیز تغییر دهید.

شما می توانید به اهداف خود برسید و همان چیزی شوید که آرزویش را دارید. هر روز فرصتی است تا زندگی خود را به سمت چیزی فراتر از آنچه الان هست، سوق دهید.

اجازه ندهید بی عملی باعث پشیمانی از وقت، انرژی و فرصت های تلف شده، شود.

چگونه از شکست درس بگیریم

درس هایی که می توانید از شکست بیاموزید

برخی از موفق ترین افراد در جهان، تنها به دلیل درس هایی که از شکست های قبلی خود آموخته بودند، توانستند به موفقیت برسند. در واقع موفقیت حاصل تلاش و سختکوشی است نه شانس و اقبال.(در صورت تمایل می توانید مطلب «چرا سخت کوشی مهم است» را بخوانید)

شکست با وجود انرژی منفی که به همراه دارد، جنبه مثبت خود را نیز داراست. تجربه شکست می تواند درس هایی را به ما بیاموزد که در غیر این صورت نمی آموختیم.

درس اول: تلاش بدون ترس از شکست

تجربه شکست شما را وادار می کند تا به دنبال رؤیاهای خود بروید. به شما می آموزد که به تلاش ادامه دهید تا زمانی که آن را بدست آورید.

کسی که بدون در نظر گرفتن اینکه چقدر اوضاع ناامید کننده شده است، استقامت می کند و حاضر است بدون ترس از شکست به کارش ادامه دهد، قطعاً موفق خواهد بود.

درس دوم: استقبال از تغییر

شکست به شما یاد می دهد که از تغییر استقبال کنید. آلبرت اینشتین (Albert Einstein) می گوید: «دیوانگی یعنی انجام دادن یک کار بارها و بارها و انتظار نتایج متفاوت.» اگر کارها را به همان روشی که قبلا انجام می دادید ادامه دهید، همچنان با شکست مواجه خواهید شد.

این بدان معناست که برای غلبه بر شکست خود، باید چیزی را در رویکرد خود تغییر دهید. شما باید به شکست خود نگاه کنید، ببینید چه اشتباهی انجام داده اید، و سپس تصمیم بگیرید که چه تغییراتی را برای موفقیت در دفعه بعد باید انجام دهید. با انجام این کار، شکست شما به شما می آموزد که تنها راه برای غلبه بر شکست، پذیرش تغییر است.

درس سوم: شکست پایان راه نیست

برخی از افراد، پس از گذراندن یک شکست بزرگ، به طور کامل از زندگی دست می کشند. با این حال، اگر یک چیز وجود داشته باشد که می توانید از شکست های برخی از موفق ترینِ افراد جهان یاد بگیرید، این است که شکست پایان راه نیست.

چگونه از شکست درس بگیریم

 5 گام کلیدی برای یادگیری از شکست

گام به گام شکست را بپذیرید. اولین قدم پذیرش شکست است. شما باید آن را بپذیرید و آن را درک کنید. اگر قبول نکنید که شکست خورده اید، هیچ کس نمی تواند شما را نجات دهد. سعی نکنید دیگران را سرزنش کنید، سعی کنید از اشتباه دیگران درس  بگیرید، زیرا زندگی کوتاه تر از آن است که هر بار از اشتباه خود درس بگیرید

به خاطر داشته باشید که هدف از انجام مراحل زیر، تمرین درس گرفتن از شکست است :

  • درک کنید که چه چیزی باعث شکست شده است. استفان کاوی (Stephen Covey) می گوید: «من محصول شرایطم نیستم. من محصول تصمیماتم هستم.» تصمیمات خود را ارزیابی کنید. ببینید چه اشتباهی در نهایت منجر به شکست شد.
  • مسئولیت تمام تصمیماتی که اشتباه بوده اند را بر عهده بگیرید، مهم نیست که در آن زمان چقدر درست به نظر می رسیدند.
  • هر تصمیمی که اشتباه بود را توضیح دهید چرا به نظر درست می رسید در حالی که اشتباه بود، و در صورت امکان این تصمیم اشتباه را برای یک مشاور توضیح دهید. از مشاور بپرسید که با توجه به شرایط مشابه چه کاری باید انجام می دادید.
  • شکست خود را بنویسید. وقتی آن را یادداشت می‌کنید، مغزتان آن را برای مدت طولانی‌تری ذخیره می‌کند.
  • و آخرین مرحله، به خاطر سپردن اشتباهات خود است. با این کار شما می دانید که چگونه دفعه بعد، از انجام کارهای مشابه در موقعیت های مشابه اجتناب کنید.

 

امیدوارم این مقاله موردپسند شما قرار گرفته باشد. خواهشمندم دیدگاه خود را برای من ثبت نمائید و اگر راهکاری دارید، آن را قید بفرمائید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب