چگونه تصمیم بگیریم

چگونه تصمیم بگیریم

چگونه تصمیم بگیریم

 تصمیم گیری

لائو تزو می گوید: «سفر هزار مایلی با یک قدم شروع می شود

اگر می خواهید زندگی خود را تغییر دهید و انتخاب های بهتری داشته باشید، با یک قدم کوچک شروع کنید. ما می توانیم با انتخاب هایی که می کنیم بر سرنوشت خود تأثیر بگذاریم.

طرز فکر شما در مورد آن، می تواند نحوه عمل شما را تغییر دهد، و نحوه عمل شما می تواند احساس شما را تغییر دهد و وقتی احساس، فکر و عمل خود را تغییر دهید، می توانید بهزیستی فیزیولوژیکی خود را برای بهتر شدن تغییر دهید.

بنابراین، امروز انتخاب های بهتری برای فردایِ بهتر خود داشته باشید. قدرت سرنوشت شما در درون شماست. پس شیرین ترین رؤیاهای خود را به واقعیت تبدیل کنید.

چگونه تصمیم بگیریم

قدرت انتخاب

چگونه انتخاب ها می توانند بر زندگی و آینده شما تأثیر بگذارند؟

همه ما در درون خود قدرت داریم تا تغییر ایجاد کنیم. این قدرت از انتخاب هایی که ما می کنیم نشأت می گیرد.

جیمز اسدراس فاوست، سیاستمدار آمریکایی می گوید: «برکات و فرصت‌های فردا به انتخاب‌هایی که امروز انجام می‌دهیم بستگی دارد

سام سیلوراستاین می‌گوید: «انتخاب‌های ما نه تنها بر امروز تأثیر می‌گذارند،بلکه بر توانایی‌ها و انتخاب‌های ما در آینده تأثیر می‌گذارند.» همانطور که وی بیان می کند؛ وقتی از انتخاب‌هایی که با آن‌ها روبرو هستیم اجتناب می‌کنیم، خودمان را مهار می‌کنیم و باعث می‌شویم که در مدیریت زندگی به‌ شدت ناتوان شویم.

چگونه تصمیم بگیریم

راهنمای عملی برای تصمیم گیری بهتر

برای اینکه بتوانید انتخاب های هوشمندانه داشته باشید، باید قبل از تصمیم گیری به نکات زیر توجه کنید:

  1. وقتی متوجه شدید که بین چند انتخاب مردد هستید، احساس شما یکی از قدرتمندترین ابزار تصمیم گیری شماست. چند دقیقه در یک مکان ساکت بنشینید و به هیچ چیز دیگری فکر نکنید و سپس با ذهنی آرام انتخاب کنید.
  2. گاهی عوامل منفی مثل ترس بر تصمیمات شما تأثیر می گذارد. درک این مسئله به شما کمک می کند تا انتخاب های خود را به طور عینی تر ارزیابی کنید.
  3. به آنچه که غرایزتان یا حس ششم به شما می گوید گوش دهید، زیرا اغلب در مورد آنچه باید قبل از تصمیم گیریِ کلیدی به آن توجه کنید، درست می گوید.
  4. به آینده نگاه کنید. عواقب این تصمیم را در ذهن خود ببینید. اگر آنچه شما تصور می کنید قابل قبول و مطلوب باشد، این به استحکام انتخاب شما کمک می کند و اگر منفی است، از خود بپرسید آیا به هر حال حاضرید ادامه دهید؟ آیا ارزش ریسک را دارد؟
  5. دقت کنید که تصمیم شما با ارزش های شما مطابقت داشته باشد. همیشه به ارزش های خود صادق باشید، زیرا آنها هسته اصلی شما هستند و هر تصمیمی که می گیرید باید با آنها هماهنگ باشد.
  6. انتخاب آگاهانه داشته باشید. با قاطعیت کاری را که قرار است انجام دهید انتخاب کنید.
  7. به تصمیم خود عمل کنید. شما تصمیم خود را انتخاب کرده اید حالا وقت آن است که دست به کار شوید و به تصمیم خود عمل کنید. به خاطر داشته باشید که افکار بدون عمل بی اثر هستند.

چگونه تصمیم بگیریم

چگونه عاقلانه تصمیم بگیریم

هنگام گرفتن یک تصمیم مهم باید:

A. استرس خود را مدیریت کنید

اجازه ندهید استرس شما را تحت تأثیر قرار دهد. زمانی که احساس خوبی ندارید و یا از نظر عاطفی ناراحتید از تصمیم گیری های مهم خودداری کنید.(همچنین بخوانیدچگونه استرس خود را کنترل کنیم؟)

B. زمان و مکانی را انتخاب کنید که در هنگام شروع فرآیند تصمیم گیری مزاحم نداشته باشید

فقط مطمئن شوید که در مکانی ساکت هستید که می توانید توجه خود را به تصمیمی که باید بگیرید اختصاص دهید.

C. با ذهنی آرام و متمرکز تصمیم بگیرید

در این مرحله می توانید از مدیتیشن، یوگا، دعا و هر چیزی که به شما کمک می کند ذهن تان را آرام کنید،کمک بگیرید.

D. قبل از تصمیم گیری، تعصب خودتان را تشخیص دهید

اگر شما نتوانید تعصب خود را تشخیص دهید، انتخاب های شما منعکس کننده تعصب شما خواهد بود. بنابراین قبل از تصمیم گیری، آن را در نظر بگیرید.

E. آنچه که ما به آن نگاه می کنیم به هدایت تصمیمات ما کمک می کند

نگاه ما، میل ما را برای انتخاب هایی که قبلاً دوست داریم، تقویت می کند. وقتی شخصی زمان بیشتری را صرف نگاه کردن به کالای دوست داشتنی خود می کند، جذابیت آن را تقویت می کند.

f. لیستی از مزایا و معایب برای هر اقدامی را بنویسید و سپس آنها را با هم مقایسه کنید

G. همه احتمالات را در نظر بگیرید

هنگام بررسی هر گزینه، فقط نکات مثبت و منفی را فهرست نکنید. هر گونه عواقب احتمالی را بنویسید.

H. با دیگران مشورت کنید

به دنبال نظرات و بازخورد باشید. این به شما این شانس را می‌دهد که دیدگاه‌های دیگران را بشنوید، به خصوص اگر آنها با تصمیم مشابهی در زندگی خود مواجه شده باشند.

I. از موفقیت ها و اشتباهات دیگران درس بگیرید

درس گرفتن از موفقیت ها و اشتباهات دیگران می تواند در زمان و انرژی شما صرفه جویی کند و به شما کمک کند تا با کمترین عوارض به نتیجه دلخواه خود برسید.

J. گزینه های  خود را ارزیابی کنید

اکنون که فهرست کوتاهی از ایده های عالی دارید، بنشینید و هر کدام را به دقت ارزیابی کنید. خطرات مربوط به هر گزینه و همچنین اینکه هر ایده با مجموعه شرایط فعلی شما چقدر هماهنگی دارد را در نظر بگیرید.

برای مثال داشتن یک ایده عالی بدون پول پشتوانۀ آن، اتلاف وقت است. در اینجا بی رحمانه صادق باشید و گزینه هایی را که کاملاً قابل اجرا نیستند کنار بگذارید. در نهایت، زمان تصمیم گیری واقعی فرا رسیده است. این مرحله اغلب می تواند سخت ترین مرحله باشد.

K. اقدام کنید

شما ایده خود را دارید و مطمئن هستید که ایده درستی است. اکنون زمان اجرای این ایده است.

چگونه تصمیم بگیریم

مهارت های تصمیم گیری خوب

زندگی پر از انتخاب هاست. برخی از این انتخاب ها آسان هستند مثل چه چیزی برای شام بخوریم، و برخی دیگر جدی تر هستند، مانند انتخاب شغل و یا ازدواج یا عدم تشکیل خانواده. این نوع تصمیم گیری ها دشوار هستند زیرا تصمیماتی هستند که زندگی را تغییر می دهند و آینده ما را شکل می دهند.

 تصمیم گیری خوب روشی است که باید آموخت. این چیزی نیست که ما ذاتاً با آن متولد شویم، بلکه صرفاً یک فرآیند گام به گام است که معمولاً از تجربه زندگی بدست می آید.

هنگام تصمیم گیری، مراحل زیادی وجود دارد که می توان برداشت. اما برای تصمیم گیریِ خوب، فقط پنج مرحله وجود دارد که باید در نظر گرفته شود:

مرحله اول : هدف خود را مشخص کنید

باید از خود بپرسید که دقیقاً مشکلی که باید حل شود چیست؟ و چرا این مشکل باید حل شود؟ تشخیص اینکه چه چیزی برای شما مهم است به شما کمک می کند تا تصمیمات خوبی بگیرید.

مرحله دوم : جمع آوری تمام اطلاعات لازم که مستقیماً با مشکل مرتبط است

این کار به شما کمک می کند تا بهترین تصمیم را بگیرید. هنگام جمع‌آوری اطلاعات، بهتر است نظرات افرادی را که به آنها اعتماد دارید جویا شوید و با متخصصان صحبت کنید.

مرحله سوم : عواقب تصمیم خود را در نظر بگیرید

از خود بپرسید این انتخاب چه تأثیری بر آینده من خواهد گذاشت؟

مرحله چهارم : اجرای تصمیم نهایی

درک این موضوع که این مرحله می تواند باعث ایجاد اضطراب زیادی در برخی افراد شود، مهم است زیرا اینجاست که باید به غرایز خود اعتماد کنید.

مرحله پنجم : ارزیابی تصمیم

هنگامی که تصمیم نهایی خود را گرفتید و آن را عملی کردید، لازم است تصمیم و اقداماتی را که برای اطمینان از کارایی آن برداشته اید ارزیابی کنید.

این مرحله می تواند برای تصمیم گیری بهتر در آینده به شما کمک کند. شما می توانید از اشتباهاتی که مرتکب شدید، درس بگیرید و موفقیت ها را یادداشت کنید و آن درس ها را در تصمیم گیری های آینده به کار ببرید.

برای تصمیم گیری بهتر، به شما توصیه می کنم کتاب «راز موفقیت در بازار کار» را که 23 بار تجدید چاپ شده و یک کتاب کاربردی است، حتماً تهیه کنید و با دقت آن را بخوانید. با خواندن این کتاب شما می توانید

  • آرزوها و اهداف خود را بهتر بشناسبد 
  • با شناخت شخصیت واقعی خود از استعدادها و قابلیت های خود آگاه شوید
  • و در نهایت بر تضاد و دودلی خود فائق آمده و راه های تصمیم گیری درست را بیاموزید.

 

لطفاً نطر فراموش نشود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب