چگونه حال بهتری داشته باشیم؟

چگونه حال بهتری داشته باشیم؟

فهرست مطلب

حال بهتر 

داشتن حال خوب می تواند به شما کمک کند تا به اهداف و آرزوهایتان آسانتر دسترسی پیدا کنید. حال خوب، به شما احساس شادی و رضایت می دهد.

وقتی حالتون بهتره امیدوارترید و با انگیزه ای بیشتر تلاش می کنید. انديشه بزرگترين عاملی است كه می تواند احساس خوشايندی در ما ايجاد كند. 

حضرت مولانا می فرماید :

ای برادر تو همه اندیشه ای                                        مابقی خود استخوان و ریشه ای

گر بود اندیشه ات گل، گلشنی                           ور بود اندیشه ات خار، تو هیمه گلخنی

در این مقاله هدفم این است که راهکارهایی را به شما معرفی کنم تا به کمک آنها بتوانید حالی بهتر و زندگی شادتر داشته باشید.(همچنین می توانید مطلب چگونه شاد باشیم را بخوانید)

اگر حوصله خواندن این مطلب را ندارید، لطفاً voice را گوش دهید.

چگونه حال بهتری داشته باشیم؟

چگونه احساس بهتری داشته باشیم:

همه افراد در زندگی دچار فراز و نشیب هایی می شوند. با این حال، برخی می‌دانند که چگونه سریع‌تر احساس بهتری داشته باشند، در حالی که چیزهایی وجود دارند که به سادگی خارج از کنترل شما هستند، گام های عملی زیادی نیز وجود دارد که می توانید برای بدست گرفتن کنترل و احساس بهتر در حال حاضر بردارید. گاهی اوقات تنها دور شدن از چیزی برای چند دقیقه می تواند زمانی که شما احساس استرس، کار بیش از حد، فرسودگی یا خستگی می کنید کمک کند.

زندگی به این نیست که چه اتفاقی برای شما می افتد، بلکه این است که چگونه به اتفاقاتی که برایتان می افتد واکنش نشان می دهید. بسیاری از مردم در یک چرخۀ منفی از تفکر گرفتار می شوند که آنها را از پیشرفت در زندگی باز می دارد، افراد زیادی برای بهبود زندگی خود بر منابع خارجی شادی تمرکز می کنند، حقیقت این است که تغییر از درون ما شروع می شود. اگر بتوانیم تفکر خود را تغییر دهیم، می توانیم زندگی خود را تغییر دهیم.

چگونه حال بهتری داشته باشیم؟

چند توصيه مهم برای حال بهتر

1. با تمام وجودتان زیبایی های طبیعت را حس کنید

وقتی به بوستان يا كوه می رويد، به فريبايی درختان بنگريد يا به صدای رودخانه گوش فرادهيد. هوای پاك را استنشاق كنيد و بگذاريد هوای تازه در تك‌تك سلول‌هايتان رخنه كند.

2. کمی آفتاب بگیرید

مدتی را در یک محیط طبیعی مانند پارک، جنگل یا حتی حیاط خود بگذرانید. بودن در طبیعت در واقع به کاهش استرس و اضطراب کمک می کند. نور خورشید با افزایش سطح ویتامین D بر خلق و خوی شما تأثیر می‌گذارد. سطوح پایین ویتامین D با افسردگی مرتبط است، اما حتی 10 تا 20 دقیقه زیر نور خورشید می‌تواند به بدن شما کمک کند تا شروع به ساختِ بیشتر این مادۀ مغذیِ مهم کند.

3. از اطرافيان قدردانی كنيد
4. قبل از صحبت فکر کنید

کلمات می توانند وزن زیادی داشته باشند. به اولین باری فکر کنید که طرف مقابلتان به شما گفت که شما را دوست دارد. چقدر این حس عالی بود؟ با این حال، کلمات نیز می توانند آسیب رسان باشند.

5. به نعمت‌های دور و برتان توجه كنيد

تن سالمی داريد، اندام قشنگی داريد، همسر و فرزندان خوبی داريد. خانه قشنگی داريد،استعداد خوبی داريد،باهوش هستيد،و … برای همه اینها شکرگزار باشید.

6. به ديگران چيزی ببخشيد

با حرف دل‌ها را شاد كنيد، برای ديگران هديه بخريد، به بيمارستان‌ها سر بزنيد و بر زخم دل بيماران مرهم بگذاريد. به پرورشگاه‌ها سر بزنيد و دست نوازش بر سر يتيمان بكشيد. خلاصه ديگران را شاد كنيد تا زندگی شما شاداب شود. از کسی  تعریف کنید. تعریف و تمجیدِ صمیمانه راهی سریع و آسان برای شاد کردن روز کسی است و در عین حال شادی خود را تقویت می کنید. ضمناً این کار را با احترام انجام دهید.(همچنین بخوانید: چرا تعریف حس خوبی دارد؟)

7. دست خالی ظاهر نشوید

حتی اگر به شما اطمینان داده شد که غذا و نوشیدنی زیادی وجود خواهد داشت، چیزی کوچک همراه داشته باشید تا نشان دهد که از دعوت شدنتان قدردانی می کنید.

8. از خودتان تعریف کنید

هر روز صبح قبل از اینکه به کارهای روزمره خود ادامه دهید، چند دقیقه از وقت خود را به تعریف و تمجید اختصاص دهید. با این کار به خودتان تقویت عاطفی می‌دهید. 

9. با خود مهربان باشید و با مهربانی با خودتان صحبت کنید

همان عشقی را که به یک دوست دارید به خودتان نشان بدهید. به عنوان مثال، به جای اینکه فکر کنید چون من در آزمون مردود شدم، پس من خیلی بی ارزش هستم، فکر کنید، من برای مطالعۀ بهتر برنامه ریزی خواهم کرد تا دیگر این اتفاق نیفتد. افکار ما این قدرت را دارند که دنیای اطرافمان را به سمت بهتر یا بدتر تغییر دهند. افراد شاد لزوماً کسانی نیستند که بهترین شرایط را دارند، آنها کسانی هستند که بهترین نگرش را دارند.

10. همیشه مؤدب باشید

گفتن «متشکرم» یا باز نگه داشتن در آسانسور برای کسی چقدر تلاش می خواهد؟ اصلاً زیاد نیست. با این حال، این اعمالِ محبت آمیز می تواند روز کسی را شاد سازد. 

11. برای تغییر باز باشید

همیشه باید آماده تغییر باشید. این به شما امکان می دهد رشد کنید زیرا، چیز جدیدی را تجربه می کنید. به شما کمک می کند عملکرد بالایی داشته باشید و اعتماد به نفس داشته باشید.

12. عشق بورزيد

به همسر، اطرافيان، گياهان، درختان و حيوانات. دوست داشتن به ما شادی می دهد، به ما لذت می دهد و احساس خوشبختی می كنيم. خوشبختی و حال خوب داشتن يعنی در لحظه‌ها احساس خوشبختی و شادابی كردن.

13. مردم را غافلگیر کنید

گهگاه عزیزان یا همکاران خود را با یک هدیه یا با ارائه کمک در زمانی که می دانید می توانند از آن استفاده کنند، غافلگیر کنید.

14. هر روز 10 تا 30 دقیقه پیاده روی کنید

ثابت شده است که پیاده روی در طبیعت و هوای تازه استرس و اضطراب را کاهش می دهد. هنگام راه رفتن لبخند بزنید. این بهترین ضد افسردگی است.

15. تمرینات تنفسی را انجام دهید

چندین نفس آهسته و عمیق بکشید تا سیستم عصبی خود را آرام کنید. تنفس آهسته و تمرینات تنفس عمیق می تواند به کاهش استرس کمک کند. دفعه بعد که احساس استرس کردید مراحل زیر را انجام دهید: چشمان خود را ببندید، سعی کنید خاطره ای شاد یا مکانی زیبا را تصور کنید، یک نفس آرام و عمیق از طریق بینی خود بکشید، به آرامی از طریق دهان یا بینی نفس خود را بیرون دهید، این روند را چندین بار تکرار کنید تا زمانی که احساس آرامش کنید. اگر به سختی نفس های آهسته و عمدی می کشید، سعی کنید با هر دم و بازدم تا 5 شماره در ذهن خود بشمارید. برای داشتن حس بهتر و بهبود آرامش داشتن تمرکز روی تنفس ضروری است.

16. حداقل 10 دقیقه در سکوت بنشینید

ترجیحاً صبح و به احساسات خود توجه کنید.

17. انرژی خود را صرف امور مثبت کنید

انرژی گرانبهای خود را برای افکار منفی، مسائل گذشته یا چیزهایی که نمی توانید کنترل کنید، هدر ندهید.

18. زمان بیشتری را با افراد بالای 70 سال و زیر 6 سال بگذرانید
19. وقتی بیدار هستید بیشتر رؤیاپردازی کنید
20. چای سبز و آب فراوان بنوشید. کلم بروکلی، بادام و گردو بخورید
21. درهم ریختگی را از خانه، ماشین و میز خود پاک کنید

به هم ریختگی می تواند باعث افزایش استرس شود و تمرکز را از شما می گیرد. اجازه دهید انرژی و منابع مثبتِ جدید وارد زندگی شما شود.

22. زمانی را برای تمرین مدیتیشن و دعا اختصاص دهید

آنها برای زندگی پر مشغله ما سوخت روزانه را تأمین می کنند. مدیتیشن نباید پیچیده باشد. این می تواند به همین سادگی باشد که 5 دقیقه آرام با افکار خود بنشینید. حتی تمرینات تنفس عمیق که قبلاً ذکر شد می تواند به عنوان نوعی مراقبه عمل کند.

23. بدانید که زندگی یک مدرسه است و شما اینجا هستید تا یاد بگیرید

مشکلات صرفاً بخشی از برنامه درسی هستند که ظاهر می‌شوند و محو می‌شوند، اما درس‌هایی که یاد می‌گیرید تا آخر عمر باقی خواهند ماند.

24. زندگی خیلی کوتاهه که بخواهید با تنفر از دیگران تلفش کنید

کینه ها را کنار بگذارید. گفتن این کار اغلب ساده تر از انجام دادن است. اما به یاد داشته باشید که لزوماً این کار را برای شخص دیگری انجام نمی‌دهید، گاهی اوقات، بخشش یا کنار گذاشتن کینه، بیشتر به مراقبت از خود مربوط می شود تا دلسوزی برای دیگران.

25. زندگی خود را با دیگران مقایسه نکنید

از مقایسه خود با دیگران دست بردارید، چه در رسانه های اجتماعی، چه در محل کار، … زیرا این کار باعث نارضایتی بیشتر، عزت نفس پایین تر و حتی افسردگی و اضطراب می شود. هر چه بیشتر بتوانید خود را دوست داشته باشید و ارزش خود را بدانید، این احساسات را بیشتر به بیرون منتقل خواهید کرد.

26. هیچکس جز خودت مسئول خوشبختی تو نیست
27. از شرّ هر چیزی که مفید، زیبا یا شادی آور نیست، خلاص شوید
28. حسادت اتلاف وقت است

شما در حال حاضر تمام آنچه را که نیاز دارید، دارید.(بیشتر بخوانید: «چگونه حسادت نکنیم؟»)

29. با خود تکرار کنید: «بهترین ها هنوز در راهند.»
30. تنها دلیل زنده بودن لذت بردن از آن است
31. بفهمید چه چیزی حال شما را بد می کند

اگر متوجه شدید که در خلق و خوی بدی هستید، چند لحظه با خودتان صحبت کنید. ببینید دقیقاً چه چیزی شما را آزار می دهد، مثلاً مشکل در محل کار، احساس ناکافی بودن، جدایی اخیر  و … این کار  بطور شگفت‌آوری می‌تواند مفید باشد ، سپس از خود بپرسید: چه چیزی لازم است تا احساس شادیِ بیشتری داشته باشید.

32. در آشپزخانه خلاق باشید

به عنوان مثال، مقداری رزماری یا سیر را در دستور پخت ماکارونی آزمایش کنید، یا هنگام تزئین کیک هنرمندانه شوید. هنگامی که احساس ناراحتی می کنید، آشپزی و پختن غذا می تواند راهی عالی برای تقویت روحیۀ شما و احساس سرزندگی و نشاط باشد.

33. روی کاری که انجام می‌دهید تمرکز کنید

این می‌تواند به شما کمک کند تا ذهنتان را از چیزی که شما را آزار می‌دهد دور کنید.

34. گیاهان را به خانه خود بیاورید

گیاهان نه تنها زیبا به نظر می رسند، بلکه بسیاری از آنها مانند نخل بامبو و پیچک انگلیسی می توانند کیفیت هوا را بهبود بخشند. حتی اگر فضای زیادی ندارید، می توانید یک باغچه در لبه پنجره راه اندازی کنید یا یک گل زیبا را در گلدانی نزدیک درب ورودی خود قرار دهید.

35. با میل به منزوی کردن خود در زمانی که از پا افتاده اید مبارزه کنید

با کسی تماس بگیرید که بتوانید با او صحبت کنید. اعتراف کردن زمانی که به کسی نیاز دارید که به او تکیه کنید می تواند سخت باشد، اما این کار واقعاً شجاعانه است. اگر کسی در زندگی شما وجود دارد که به شما احساس آرامش می دهد، به او بگویید، این می تواند هر کسی باشد، مانند یکی از اعضای خانواده، دوست، معلم یا همکار. اگر احساس می کنید کسی را ندارید که بتوانید با او صحبت کنید، سعی کنید در یک کلاس شرکت کنید یا به یک باشگاه بپیوندید تا با افراد جدید آشنا شوید.

36. شکرگزاری را تمرین کنید

سپاسگزار بودن می تواند خلق و خوی شما را در کنار سایر فواید آن تقویت کند. تمرین قدردانی می تواند تأثیر قابل توجهی بر احساس امید و شادی داشته باشد. شکرگزاری می تواند برای چیزهای بزرگی باشد مانند دانستن اینکه کسی شما را دوست دارد، همچنین می توانند برای چیزهای کوچکی باشند مثل اینکه امروز به اندازه کافی غذا خورده اید یا اینکه ایمن هستید. حتی می توانید برای خاطرات خوشی که با افراد خاصی در زندگی خود داشته اید، سپاسگزار باشید.

37. زمان بیشتری را صرف کارهایی کنید که از آنها لذت می برید

بهتر است کاری انجام دهید که 100٪ توجه شما را به خود اختصاص دهد و شما را مجبور کند در لحظه حال باشید. این می تواند یک فعالیت در فضای باز مانند گلف، تنیس، شنا، پیاده روی، یا یک فعالیت هنری مانند موسیقی، نقاشی، عکاسی یا یک سفر یک روزه باشد.

38. کمی برای استراحت کردن وقت بگذارید

گاهی اوقات، استرس به حدی افزایش می یابد که بر کل خلق و خوی شما تأثیر می گذارد، حتی اگر متوجه آن نباشید.کمی وقت بگذارید که فقط برای خودتان باشد، به موسیقی گوش دهید، با حیوان خانگی بازی کنید، زمانی را در طبیعت بگذرانید، کتاب بخوانید، یک پازل بچینید، یوگا انجام دهید.

39. یک کار خوب برای دیگری انجام دهید

40. به اندازه کافی بخوابید

بیشتر بزرگسالان به حداقل 7 ساعت خواب شبانه نیاز دارند. خواب کافی برای سلامتی، عملکرد مغز و رفاه عاطفی حیاتی است. خواب کافی همچنین خطر ابتلا به برخی بیماری‌های مزمن مانند بیماری قلبی، افسردگی و دیابت را کاهش می‌دهد. از خوردن و آشامیدن سنگین قبل از خواب بپرهیزید. اتاق خواب خود را تاریک، خنک و ساکت نگه دارید. روی تختخواب خوب سرمایه گذاری کنید. اگر مجبور به چرت زدن هستید، سعی کنید آن را به 20 دقیقه محدود کنید. خواب کافی می تواند مغز شما را فعال، خلق و خوی شما را شاداب و سطح انرژی تان را بالا نگه دارد. همچنین، سعی کنید هر روز در یک ساعت مشخص به رختخواب بروید و از خواب بیدار شوید.

41. روی مراقبت از خود تمرکز کنید

نادیده گرفتن مراقبت از خود در دنیای پر سرعت کنونی آسان است. مراقبت از خود زمانی است که خواب، غذا و استراحت مورد نیاز خود را به خود اختصاص دهید. وقتی از خود مراقبت می کنید، خرد درونی شما به شما کمک می کند تا قدم بعدی را بردارید.

42. ارتباطات مثبت را در مغز خود تقویت کنید

هر چه بیشتر از بخش هایی از مغزمان که مسئول مثبت اندیشی هستند استفاده کنیم، آن قسمت ها قوی تر می شوند. یکی از راه‌های استفاده بیشتر از اطلاعات مثبت، حفظ کردن کلمات مثبت است.

43. برای بهبود زندگی خود، رنجش، شرم و سرزنش خود را کنار بگذارید
44. کتاب مورد علاقه خود را دوباره بخوانید

وقتی احساس ناراحتی می‌کنید، احتمالاً نمی‌خواهید برای خواندن چیزی جدید انرژی بگذارید، اما می‌توانید یک مورد علاقه قدیمی را انتخاب کنید که می‌دانید احساس خوبی به شما می‌دهد. حتی می‌توانید نقل قول‌ها یا قسمت‌هایی را که دوست دارید بنویسید و آنها را روی یخچال یا نزدیک رایانه‌تان آویزان کنید.

45. کاری خوب انجام دهید که هیچ کس متوجه آن نشود

به عنوان مثال، می توانید یک بطری پلاستیکی خالی را در خیابان بردارید و به سطل بازیافت بیندازید، یا می توانید تعدادی لباس غیر قابل استفاده خود را به یک خیریه اهدا کنید.

46. با یک دوست خوب تماس بگیرید

انسان ها حیواناتی اجتماعی هستند و ارتباط با افراد نزدیک به آنها کمک می کند احساس بهتری داشته باشند.  همچنین می توانید برای یکی از دوستان یا اعضای خانواده پیام بنویسید و به آنها بگویید که چقدر به آنها اهمیت می دهید. فرستادن احساسات خوب به آنها طبیعتاً همان احساسات خوب را به شما باز می گرداند، زیرا می دانید که احساس خوبی در شخصی ایجاد کرده اید.

47. از روال خود خارج شوید

بیرون بروید و با دوستان جدید ملاقات کنید. با رفتن به یک رستوران جدید، از منطقه راحتی خود خارج شوید. ملاقات با افراد جدید و داشتن تجربیات جدید می تواند احساساتِ مثبت بیشتری را القا کند و به شما کمک کند تا یاد بگیرید چگونه احساس بهتری داشته باشید.

48. با روحیه غذا بخورید
49. لحظات ناخوشایند را تصدیق کنید

نگرش مثبت به طور کلی چیز خوبی است، اما اتفاقات بد برای همه رخ می دهد، این فقط بخشی از زندگی است. اگر اخبار بدی دریافت کردید یا اشتباهی را مرتکب شدید، سعی نکنید وانمود کنید که خوشحال هستید. احساس ناراحتی را بپذیرید و به خودتان اجازه دهید لحظه ای آن را تجربه کنید، سپس تمرکز خود را به سمت آنچه که این احساس را در شما ایجاد کرده و آنچه برای بهبودی لازم است تغییر دهید. آیا تمرین تنفس عمیق کمکی می کند؟ پیاده روی طولانی بیرون؟ صحبت کردن با کسی؟ و … به یاد داشته باشید، هیچ کس همیشه خوشحال نیست.

50. برای یک سفر برنامه ریزی کنید

در یکی از مطالعات، محققان استرس و ضربان قلب را در ارتباط با تعطیلات بررسی کردند. آنها دریافتند که نه تنها خود تعطیلات استرس را کاهش می دهد، بلکه هفته های منتهی به آن سفرِ برنامه ریزی شده تأثیرات مشابهی داشته است.

51. در طبیعت قدم بزنید

حتی برای چند دقیقه. هوای تازه برای احساسات، افکار و پوست شما معجزه می کند. تحقیقات انجام شده در سال 2013 نشان می دهد که نور طبیعی خورشید می تواند به بهبود خلق و خوی شما کمک کند، زیرا به ترشح هورمونی به نام سروتونین «ماده شیمیایی شادی» در مغز کمک می کند و باعث می شود احساس آرامش و تمرکز بیشتری داشته باشید. طبق یک مطالعه منبع معتبر، گذراندن 30 دقیقه یا بیشتر در هفته در فضاهای سبز می تواند به کاهش فشار خون و احتمال ابتلا به افسردگی کمک کند.در صورت تمایل مطلب: چرا ارتباط با طبیعت مهم است؟ را کلیک کنید)

52. اگر نیاز دارید گریه کنید

هیچ شرمی وجود ندارد که اجازه دهید احساسات به صورت فیزیکی در بدن شما ظاهر شود.

53. احساسات منفی را با دویدن یا پیاده رویِ سریع برطرف کنید

حرکت به تمرکز مجدد انرژی شما کمک می کند و برای شما خوب است.

54. هفته ای یک بار چیز جدیدی را امتحان کنید

امتحان کردن چیزی جدید می‌تواند برای خلق و خوی شما عالی باشد و به شما کمک کند احساس بهتری داشته باشید. به موسیقی جدید گوش دهید، چند کلمه را به زبان دیگری یاد بگیرید. یادگیریِ مادام‌العمر همچنین با بهبود سلامت مغز مرتبط است.

55. به یاد بیاورید که در دوران کودکی از انجام چه کارهایی لذت می بردید و سراغ انجام آن ها بروید

مکعب روبیک بازی کنید، به بیرون بروید و طناب بزنید و …

  • تکرار روزانه این اعمال در روح و روان ما تأثير می گذارد و کمک می کند تا حال بهتری داشته باشیم و به مشكلات و اتفاقات اجتناب‌ناپذير با شكيبايی برخورد كنيم.

چگونه حال بهتری داشته باشیم؟

این مطلب را هم بخوانید
چرا خود را با دیگران مقایسه می کنید؟

در پایان توجه شما را به این كلام حضرت بودا كه در آن حقيقت انكارناپذيری نهفته است، جلب می کنم :

خداوندا، به من آرامش عنايت فرما كه بتوانم چيزهای تغيير ناپذير را قبول كنم.

قدرت و شهامت عنايت فرما كه بتوانم هر چه را می خواهم، تغيير دهم.

دانشی عنايت فرما كه بتوانم بين اين دو تفاوت قائل شوم.

 

امیدوارم این مقاله مورد پسند شما قرار گرفته باشد. خواهشمندم دیدگاه خود را برای من ثبت نمائید. ضمناً در این زمینه اگر می خواهید از مشاوره دکتر اصغر کیهان نیا روانشناس و مشاور خانواده کمک بگیرید، می توانید با شماره 88191883 تماس حاصل فرمائید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *