رفتارهای فرد با اعتماد به نفس
رفتارهای فرد با اعتماد به نفس
افراد با اعتماد به نفس بی سر و صدا نقاط قوت و ضعف خود را پذیرفته اند و می دانند که خوب هستند. بنابراین نیازی به مقایسه برای افزایش عزت نفس خود احساس نمی کنند. پذیرش اشتباهات، قبول مسئولیت اشتباهات و اعتراف به آن در مقابل دیگران، نشانه کسی است که با ارزش خود راحت است.
افراد با اعتماد به نفس در مورد دیگران قضاوت نمیکنند زیرا میدانند که همه افراد چیزهایی برای ارائه دارند و لازم نیست دیگران را پایین بیاورند تا احساس خوبی نسبت به خود داشته باشند.
افراد دارای اعتماد به نفس وقتی وارد جایی می شوند حتی بدون اینکه تلاشی بکنند، جلب توجه می کنند؟ ممکن است تعجب کنید که چگونه این کار را انجام می دهند.اعتماد به نفس یک ویژگی ثابت نیست که برخی افراد فقط با آن متولد می شوند. این مجموعه ای از عادات است که هر کسی می تواند با کمی تمرین آنها را ایجاد کند! بنابراین اگر شما هم مایلید اینگونه باشید،توصیه می کنم ادامه مطلب را بخوانید.
رفتارهای فرد با اعتماد به نفس
اعتماد به نفس چگونه عمل می کند؟
اعتماد به نفس به شما این امکان را می دهد که از محدودیت های خود عبور کنید و برای رسیدن به اهداف خود استقامت کنید، زیرا به خودتان اعتماد دارید. افراد با اعتماد به نفس این توانایی را دارند که هر کاری را که در ذهنشان است انجام دهند.
غلبه بر ناامنی ها با پذیرش نقاط قوت شما شروع می شود. همه ما آنها را داریم. این فرآیندی است که زمان میبرد، اما هر چه بیشتر روی آن کار کنید، احساس قویتری خواهید داشت. همه ما قدرت و پتانسیل باورنکردنی در درون خود داریم، اما اکثر ما هرگز از آن بهره نمی بریم. ما گرفتار شک و تردید به خود و باورهایِ محدود کننده می شویم.
تبدیل شدن به یک فرد با اعتماد به نفس به چیزی بیش از گفتن اینکه شما یک فرد با اعتماد به نفس هستید، نیاز دارد. این یک سبک زندگی است، با تعیین اهداف و سپس دستیابی به آنها شروع می شود. توانمندسازیِ واقعی باید از درون نشات بگیرد.
رفتارهای فرد با اعتماد به نفس
عادات افراد با اعتماد به نفس بالا
-
وضعیت بدنی خوبی دارند.
روشی که خود را نگه میدارید، سطح اعتماد به نفس شما را به مردم میگوید. مطالعات نشان می دهد که حفظ وضعیت بدنی خوب در واقع به شما اعتماد بیشتری نسبت به افکار خود می دهد.
-
از ظاهر خود مراقبت می کنند.
ظاهر ما اولین چیزی است که مردم در مورد ما متوجه می شوند.به همین دلیل است که افراد با اعتماد به نفس به ظاهر خود افتخار می کنند. ضمناً وقتی خوب به نظر می رسید، احساس خوبی دارید.
-
شکست های خود را در آغوش می گیرند.
شکست طبیعی است. همه مرتکب اشتباه می شوند، اما افراد با اعتماد به نفس اجازه نمی دهند شکست آنها را عقب نگه دارد. آنها از ضعف ها و شکست های خود درس می گیرند و از آنها به عنوان فرصتی برای رشد استفاده می کنند، زیرا می دانند که شکست فقط یک پله برای موفقیت است.
-
فروتنی می کنند.
اعتماد به نفس اغلب با غرور اشتباه گرفته می شود، اما اعتماد به نفسِ واقعی چیزی جز تکبر است. برخلاف افراد متکبر که معتقدند همه چیز را می دانند، افراد با اعتماد به نفس پذیرای ایده ها و نظرات دیگران هستند. آنها می دانند که یادگیری از دیدگاه های دیگر برای رشد به عنوان یک فرد ضروری است.
افراد با اعتماد به نفس به دنبال تحسین و توجه مداوم نیستند. آنها اجازه میدهند که دستاوردهایشان به جای خودشان صحبت کنند.
-
حد و مرز تعیین می کنند.
افراد با اعتماد به نفس محدودیتهای خود را میدانند و از گفتن «نه» هراسی ندارند.
-
آنها از درخواست چیزی که میخواهند نمیترسند.
با قاطعیت صحبت می کنند و از ترس طرد شدن و خجالت فرصت ها را از دست نمی دهند، چه افزایش حقوق در محل کار یا درخواست یک میز در یک رستوران شلوغ.
-
فعالانه گوش می دهند.
افراد با اعتماد به نفس به دلیل توانایی خود در صحبت کردن شناخته می شوند. آنها در گوش دادن نیز فوق العاده هستند و می دانند چگونه به طور فعال به دیگران گوش دهند، که به آنها کمک می کند روابط بهتری ایجاد کنند و دیدگاه های مختلف را درک کنند.
-
به قول خود عمل می کنند.
افراد با اعتماد به نفس قول هایی نمی دهند که نمی توانند به آنها عمل کنند و ارزش زیادی برای صداقت، مسئولیت پذیری و احترام قائل هستند.
-
مراقبت از خود را تمرین می کنند.
عواملی مانند استرس و سبک زندگی ناسالم می توانند آسیب واقعی به سلامت روان ما وارد کنند. این روی تصویرِ ما از خود و در نتیجه اعتماد به نفس ما تأثیر می گذارد. افراد با اعتماد به نفس از سلامت جسمی و روانی خود مراقبت کنید. آنها ورزش، خواب و مراقبت از خود را در اولویت قرار می دهند.
-
هدف گذاری می کنند.
به طور معمول اهدافی را تعیین می کنند و هر کاری که می توانند برای رسیدن به آنها انجام می دهند.
-
تجربیات جدید را در آغوش می گیرند.
این یک درس عالی برای افزایش اعتماد به نفس است.
-
آنها خود را با مثبت اندیشی احاطه می کنند.
برای مثال، اگر از شروع کاری جدید نگران هستید، ترجیح میدهید با کسی باشید که شما را تشویق میکند یا کسی که به همه چیزهایی که ممکن است اشتباه باشد اشاره میکند؟ مطمئناً، شما کسی را انتخاب می کنید که به شما احساس خوبی بدهد، درست است؟ و در این صورت است که شما می توانید تصمیم درستی بگیرید. در واقع نگرش مثبت برای افزایش عزت نفس و اعتماد به نفس ما معجزه می کند.(در صورت تمایل مطلب عزت نفس چیست؟ را بخوانید)
-
در موفقیت ها اغراق نمی کنند.
افراد با اعتماد به نفس معمولاً موفقیت خود را برای توجه یا تحسین اغراق نمی کنند. آنها معمولاً هوس تمجید یا توجه دائمی برای احساس کامل بودن ندارند و کمتر به نحوۀ قضاوتِ مردم اهمیت می دهند.
-
برای رشد شخصی ارزش قائل هستند.
آنها می دانند که همیشه زمینه هایی برای بهبود وجود دارد، بنابراین از انتقادات و اصلاحات سازنده قدردانی می کنند. آنها تمایل به گوش دادن به نظرات و ایده های دیگران دارند. افراد با اعتماد به نفس نقاط قوت و ضعف خود را درک می کنند و می توانند به انتقادات سازنده گوش دهند.
-
کارهای خود را به تعویق نمی اندازند.
افراد با اعتماد به نفس معمولاً وظایف خود را فوراً به پایان میرسانند، آنها همیشه میخواهند از زمان خود حداکثر استفاده را ببرند.
-
نسبت به بیشتر کارهایی که انجام می دهند اشتیاق دارند.
آنها همیشه بهترین کار خود را انجام می دهند و به یک کار نیمه کاره رضایت نمی دهند. همچنین تمایل دارند که مدبر باشند. آنها می دانند که هر مشکلی راه حلی دارد و فقط باید آنها را کشف کرد.
-
به توانایی های خود اعتماد دارند.
از آنجایی که آنها نسبت به خودشان مطمئن هستند، معمولاً کنترل زندگی خود را بدست می گیرند و مسئول عواقب اعمال خود هستند. همچنین مشتاق یادگیری چیزهای جدید از دیگران هستند و ترجیح می دهند هوشمندانه کار کنند.
-
بهانه نمی آورند.
افراد با اعتماد به نفس بهانه نمی آورند، زیرا معتقدند که کنترل زندگی خود را در دست دارند. آنها کوتاهیهای خود را با بهانههایی مثل «وقت ندارم» توجیه نمیکنند. آنها وقت می گذارند و تا زمانی که به اندازه کافی خوب شوند به پیشرفت ادامه می دهند.
-
به دنبال تأییدیه بیرونی نیستند.
اعتماد به نفس واقعی از درون می آید، نه از بیرون. آنها از افراد دیگر تأیید نمی خواهند و نیازی به توجیه یا توضیح خود برای دیگران ندارند.
-
خود را با دیگران مقایسه نمی کنند.
آنها به جای مقایسه خود با دیگران، بر بهتر بودن از دیروز تمرکز می کنند و به دستاوردهای خود و آنچه در زندگی خود آموخته اند افتخار می کنند. وقتی موفقیت خود را براساس دیگران میسنجید، هرگز آرامش و رضایتی را که به دنبالش هستید، نمییابید.
-
گفتگوی درونی مثبت دارند.
آنها دائماً در مورد اشتباهات گذشتۀ خود وسواس ندارند. آنها درک می کنند که بهترین راه برای مقابله با این اشتباهات این است که بپذیرند آنها اتفاق افتاده اند و ادامه دهند. بنابراین تصمیم میگیرند خودشان را به خاطر آن ببخشند و متعهد میشوند که دفعه بعد مراقب باشند.
-
افراد با اعتماد به نفس از رسانه های اجتماعی عاقلانه استفاده می کنند.
صرف زمان بیش از حد در رسانه های اجتماعی مانند فیس بوک و نگاه کردن به زندگی «عالی» دیگران باعث می شود احساس اعتماد به نفس کمتری داشته باشید، بنابراین از رسانه های اجتماعی فقط با هدف روشن استفاده کنید. یک فرد با اعتماد به نفس از زمان خود عاقلانه برای بهره وری بیشتر استفاده می کند.
-
آنها باور ندارند که ارزششان کمتر از دیگران است.
یکی از باورهای اساسیِ زیربنای اعتماد به نفس این است که «ارزش من به عنوان یک شخص با ارزش دیگران برابر است.»
-
افراد با اعتماد به نفس سعی نمی کنند دیگران را تحت تأثیر قرار دهند.
آنها می دانند که دارایی ها، مارک لباس، نوع ماشین، و … یک شخص را تعریف نمی کنند. بنابراین، آنها به دلیل شخصیت خود احساس اعتماد به نفس می کنند.
-
وقتی چیزی را نمیدانند اعتراف میکنند و از دیگران میپرسند.
-
آنها سعی نمیکنند کسی باشند که نیستند.
رفتارهای فرد با اعتماد به نفس
چگونه اعتماد به نفس خود را تقویت کنید؟
برای تقویت اعتماد به نفس خود نکات زیر را به خاطر بسپارید:
A. لبخند بزنید
لبخند زدن مزایای باور نکردنی را برای شما و همه افرادی که در مجاورت شما هستند، ارائه می دهد. همچنین لبخند سیستم ایمنی بدن شما را تقویت می کند و باعث ترشح مواد شیمیایی مغز می شود که استرس و ضربان قلب را کاهش می دهد. بنابراین، این به نفع ماست که هر چه بیشتر لبخند بزنیم! هنگامی که دیگران لبخند شما را می بینند، آنها را تشویق می کند تا لبخند بزنند، که همچنین هورمون های احساس خوب را در مغز آنها ترشح می کند. لبخند زدن به دنیا نشان می دهد که احساس شادی می کنید، لبخند مردم را به میدان انرژی شما می کشاند و اعتماد به نفس را افزایش می دهد.
B. سرتان را بالا بگیرید
بالا نگه داشتن سر در هنگام راه رفتن، هاله ای از اعتماد به نفس ایجاد می کند و میدان انرژی شما را باز می کند.
C. خود را با اعتماد به نفس تجسم کنید
افکار ما به واقعیت تبدیل می شوند. جملات تأکیدی مثبت مانند «من خودم را دوست دارم» می تواند به شدت بر روان شما تأثیر بگذارد. اگر روزانه جملات تأکیدی را تمرین کنید، قبل از اینکه متوجه شوید، اعتماد به نفس شما افزایش می یابد.
D. تاثیرات منفی را از زندگی خود حذف کنید
دوستان خود را عاقلانه انتخاب کنید. افرادی که نگرش منفی به زندگی دارند روی شما تأثیر می گذارند. اگر می خواهید اعتماد به نفس بیشتری داشته باشید، دوستانی پیدا کنید که باعث می شوند احساس بهتری نسبت به خودتان داشته باشید و دیدگاه جدیدی در زندگی به شما بدهند.
E. خود را مشغول نگه دارید
ذهن دوست دارد مشغول بماند، بنابراین مطمئن شوید که سبک زندگی فعالی داشته باشید.
F. برای مراقبت از خود وقت بگذارید
توجه کنید که چه چیزی به شما انرژی میدهد و برایتان شادی میآورد. تنیس، گلف، رقص، آواز، مسافرت و …
G. وضعیت بدنی مناسب را تمرین کنید
صاف ایستادن یا نشستن در حالی که شانه های خود را عقب نگه دارید و سر خود را بالا نگه دارید، به طور غیرکلامی نشان دهندۀ اعتماد به نفس شما است. وقتی وضعیت شما صاف و هم تراز باشد، به جای شانه های خمیده و سر به پایین، با اعتماد به نفس ظاهر می شوید.
رفتارهای فرد با اعتماد به نفس
سخن آخر
- اگر فكر می كنيد فاقد اعتماد به نفس هستيد، نااميد نشويد. انسان موجود پويا و تغييرپذير است و هر زمان كه تحت آموزش صحيح قرار بگيرد، قادر است قابليتهای خود را نشان بدهد.
- اعتماد به نفس چیزی است که می توان آموخت و توسعه داد. بنابراین، این عادات را امتحان کنید و به طور مداوم روی توسعه آنها کار کنید.
- توانايی شما در هر زمينهای به ميزان اعتماد به نفس شما بستگی دارد. اعتماد شما هر قدر قوی باشد، اعتماد متقابل ديگران نسبت به شما به همان اندازه قوی تر است.
- ضمناً اگر می خواهید اعتماد به نفس پیدا کنید و یا آن را تقویت کنید، حتماً سی دی «راههای افزایش اعتماد به نفس» را تهیه کرده و تمرینات داده شده در آن را به طور دقیق و کامل اجرا کنید و شاهد تأثیرات شگفت انگیز آن در زندگی خود باشید.
مشتاقانه جویای نظرات شما هستم.